«Нові санітарні та фітосанітарні норми України, питання утилізації та знешкодження відходів»

Тематичний короткотерміновий семінар про нові санітарні, фітосанітарні норми та утилізацію відходів проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 22 по 23 червня 2106 р. Участь у навчанні беруть голови територіальних громад Чернігівcької області.

Насамперед учасникам семінару був презентований фільм «Енергетичне сміття Кемптена», в якому показано сучасні технології утилізації відходів у Німеччині. Подальші заняття стосуватимуться поводження з твердими побутовими відходами в Україні; паспортизації місць видалення відходів (сміттєзвалищ) та сучасних вимог до охорони навколишнього природного середовища в світлі вимог санітарного законодавства.

Голови територіальних громад дізнаються про застосування Угоди СОТ щодо санітарних та фітосанітарних заходів в торгівлі між Україною та ЄС; можливості області по забезпеченню високорепродуктивним насінням зернових культур, картоплі та насінням трав; застосування хімічних препаратів в домогосподарствах; проведення діагностичних заходів в індивідуальних господарствах населення та недопущення занесення гострих інфекційних захворювань на території населених пунктів області. Також керівники місцевого самоврядування візьмуть участь у «круглому столі», де обговорюватиметься затвердження органами місцевого самоврядування програм безоплатної правової допомоги (до 20-річчя Конституції України).

Час оприлюднення: 22 червня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052