Про державну службу та не лише

Запровадження нового Закону України «Про державну службу» викликало багато запитань та необхідність корекції й уточнення низки положень. Частина з них вже розв`язана, інші чекають своєї черги. Це деякі з думок, що висловлювалися під час семінару у Коропі, який присвячувався реформуванні державної служби. Участь у його роботі взяли голова райдержадміністрації Володимир Куніцин та голова районної ради Михайло Мазуренко, працівники апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, голови територіальних громад.

       DSC09777  Про основні аспекти Закону України нового «Про державну службу» розповів директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко. Він зосередив увагу на змісті новацій нормативно-правового акту, зокрема – якими є критерії визначення посад держслужби та посад, на яких виконуються функції з обслуговування, роз`яснив у яких випадках можливо позаконкурсне переміщення держслужбовців, а також порушив питання щорічної оцінки, роботи дисциплінарних комісій та деякі інші.

         Про зміни, що очікуються до закону України «Про державну службу», низку інших законів та про зміст вже ухвалених підзаконних нормативно-правових актів йшлося у виступі Валентина Дубка – заступника начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби. Зокрема, він зупинився на уточненні віднесення посад державних службовців до категорій, обрахунку стажу державної служби, присвоєння нових рангів, а також відповів на запитання, що стосувалися практики застосування деяких положень постанов Кабінету Міністірв України та юстованих наказів Нацдержслуби.

         Додатково на семінарі рорзглядалися новації законодавства щодо запровадження електронної форми державних закупівель та порядку їхнього проведення у системі ProZorro. Цю тему висвітлювала заступник начальника відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Ожог. Вона охарактеризувала основні моменти змін що відбуваються та застерігла необхідність реалізації необхідних підготовчих дій до 1 серпня поточного року, коли нове законодаство пошириться на всіх розпорядників бюджетних коштів.

Час оприлюднення: 1 липня 2016 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052