Практичні аспекти реформування державної служби

         Засади реформування державної служби на основі нового законодавства розглянули в Семенівці. Там 1 липня пройшов семінар для працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації. У його роботі брали участь голова райдержадміністрації Сергій Деденко та заступник голови районної ради Сергій Єрьома.

         Виступ директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимира Бойка присвячувався основним аспектам Закону України «Про державну службу» та обговоренню тих його положень, що викликають найбільше запитань. Зокрема, слухачів цікавила регламентація  права державних службовців на застосування до себе пенсійного забезпечення за нормами старого закону. Також дискусію викликало питання на яких засадах протягом перехідного періоду мають нараховувати зарплату тим державним службовцям, які згодом втратять цей статус та надалі виконувативатимуть фунції з обслуговування. Детальніше учасники попросили зупинится на процедурі організації конкурса на заміщення вакантної посади. Також йшлося про терміни застосування норм щодо деполітизації державної служби.

         Заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби Валентин Дубок свою увагу зосередив на змінах до базового закону та низки інших законів, які покликані  на законодавчому рівні усунути існуючі розбіжності та суперечки. Також він відповів на запитання щодо практики застосування положень підзаконних нормативно-правових атків, зокрема, стосовно присвоєння рангів, нарахування стажу держслуби, проведення конкурсів.

         Підбиваючи підсумки навчання голова райдержадміністарції Сергій Деденко відзначив його значне інформаційне навантаження та неформальний характер проведення.

Розпорядники бюджетних коштів району слухають виступ заступника начальника відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олени Ожог з питань запровадження електронної форми державних закупівель та порядку їхнього проведення у системі ProZorro в рамках виїзного семінару у Семенівську райдержадміністрацію 1 липня 2016 року.
Розпорядники бюджетних коштів району.

Того ж дня в рамках виїзного семінару заступник начальника  відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Ожог виступила перед розпорядниками бюджетних коштів району з питань

запровадження електронної форми державних закупівель та порядку їхнього проведення у системі ProZorro.

Час оприлюднення: 1 липня 2016 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052