«Формування системи взаємодії центральних органів виконавчої влади з місцевими держадміністраціями та інститутами громадянського суспільства з питань національно-патріотичного виховання»

7 липня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади в он-лайн режимі через відеопортал YouТube відбулась чергова експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики.

Експерти, представники Міністерства молоді та спорту України, громадськість говорили про проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій держадміністрації». До обговорення долучились представники шести областей держави.

Учасники зустрічі отримали можливість поспілкуватися з Яремою Олександром Йосиповичем – заступником міністра Міністерства молоді та спорту України та Ляховичем Миколою Петровичем – начальником відділу національно-патріотичного виховання.

Зокрема, Олександр Йосипович окреслив головні аспекти введення в дію постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій держадміністрації». Також учасники зустрічі мали змогу визначити основні моменти стосовно створення координаційних рад.

Під час обговоення експерти звернули увагу на певні складнощі які мають місце в зазначеній сфері, а також намітили шляхи їх подолання. В першу чергу – це стосується взаємодії місцевої влади та громадських об’єднань і організацій в питаннях національно-патріотичного виховання молоді.

В свою чергу представники областей поділилися своїми думками стосовно створення координаційних рад, а також окреслили реальний стан справ на місцях.

Час оприлюднення: 7 липня 2016 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Про запровадження реформи державної служби

         7 липня у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбувся семінар, присвячений засадам реформування державної служби для державних службовців Чернігівської райдержадміністрації. Подібні семінари охопили всі райони області. Розпочалися вони ще у другій половині березня. “Нині, – зауважив директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко, – розроблено 22 з 35 підзаконних нормативно-правових актів акти, тому можна  говорити про певну сформованість нової законодавчої бази”. Та пропри це, залишається ще багато питань, про які йшлося під час обговорення семінару.

         Слухачі розглянули основні аспекти Закону України «Про державну службу» та обговорили його положення. Зокрема, учасників семінару  цікавило застосування стосовно себе пенсійного забезпечення, виключення  щодо можливості позаконкурсного пересування посадовців, перспективи поширення на працівників місцевих держадміністрацій законодавства України про службу в органах місцевого самоврядування після передачі відповідних функцій та повноважень під час територіальної реформи.

         Заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби Валентин Дубок свою увагу зосередив на змінах до Закону України «Про державну службу» та відповів на численні запитання щодо практики застосування нового законодавства.

         На завершення семінару заступник начальника  відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Ожог ознайомила державних службовців із використанням системи ProZorro.

Час оприлюднення: 7 липня 2016 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052