Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області повідомляє:

Місцеві центри отримають нову функцію у сфері державної реєстрації громадських формувань

        Відтепер зареєструвати громадське об’єднання можна буде у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Для створення доступних умов для легалізації громадських формувань Міністерством юстиції України прийнято рішення створити нові точки доступу до реєстрації громадських об’єднань та наділити місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських організацій.

        На даний час у Чернігівській області діють 3 таких центри (у м.Чернігів, у м.Ніжин,у м.Мена), а з 1 вересня 2016 у Чернігівській області запрацюють ще 19 бюро правової допомоги у складі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       Отже, на підставі наказу Міністерства юстиції України від 17.06.2016 № 1717/5 у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюватиме фронт-офіс на підставі Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 № 359/5.

        У місцевих центрах з надання безоплатної правової допомоги також прийматимуть та видаватимуть документи для державної реєстрації та внесення змін у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема це стосується громадських об’єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань.

Адреса Чернігівського МЦ: 14005, м. Чернігів, пр-кт. Миру, буд. 49а, офіс 1003

Адреса Ніжинського МЦ: 16600, м. Ніжин, вул. Богуна, буд. 8

Адреса Менського МЦ: 15600, м. Мена, вул. Червона площа, буд. 9