Публічні закупівлі: від теорії до практики

Тематичний короткотерміновий семінар для фахівців у сфері публічних закупівель проходить з 16 по 19 серпня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Впродовж навчання висвітлюватимуться особливості нормативно-правової бази публічних закупівель в Україні (Закон України «Про публічні закупівлі») та функціонування електронної системи закупівель “Prozorro”. Учасники семінару дізнаються про основні положення, термінологію та відмінності нового закону; функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Розглядатиметься порядок функціонування електронної системи закупівель; акредитація електронних майданчиків, типи замовників; порядок реєстрації замовників та учасників. Водночас висвітлюватимуться теоретичні аспекти здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro та особливості електронного аукціону.

Спеціалісти ознайомляться з особливостями планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього). Мова йтиме також про визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; державний класифікатор ДК 016:2010 та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015. Далі говоритиметься про повноваження та функції тендерного комітету, уповноваженої особи; порядок організації та проведення процедури відкритих торгів, переговорної процедури закупівлі.

Фахівці у сфері закупівель звернуть увагу на вимоги до змісту тендерної документації; кваліфікаційні вимоги до учасників торгів, умови забезпечення пропозиції; порядок оскарження процедур закупівель; проведення закупівель за рамковими угодами та громадський контроль у сфері закупівель. Також йтиметься про контроль та відповідальність за порушення законодавства у сфері закупівель; звітність щодо здійснення закупівель та електронний цифровий підпис.

Під час практичних занять слухачі опановуватимуть здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro; проведення процедури відкритих торгів; переговорної процедури закупівлі за новим Законом та дізнаються про вимоги до тендерної документації щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Час оприлюднення: 16 серпня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052