Публічні закупівлі: від теорії до практики

Тематичний короткотерміновий семінар для фахівців у сфері публічних закупівель проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 7 по 8 вересня 2016 р. Учасники семінару дізнаються про сучасний стан нормативно-правової бази публічних закупівель в Україні (Закон України «Про публічні закупівлі»), основні відмінності нового закону; повноваження та функції тендерного комітету, уповноваженої особи, центральної закупівельної організації; примірне положення про тендерний комітет або уповноважену особу (осіб); загальні умови здійснення закупівлі та оприлюднення інформації щодо закупівель.

Спеціалісти ознайомляться з особливостями планування закупівель, формування річного плану закупівель та порядком визначення предмета закупівлі. Мова йтиме також про оформлення тендерної документації, внесення змін до неї; кваліфікаційні вимоги до учасників торгів; відмову в участі в процедурі закупівлі; забезпечення пропозиції, забезпечення виконання договору про закупівлю; нецінові критерії та критерії оцінки.

Увага слухачів звертатиметься на порядок проведення процедури відкритих торгів; особливості проведення конкурентного діалогу; оскарження процедур закупівель; закупівлі за рамковими угодами та громадський контроль у сфері закупівель. Також вони ознайомляться з порядком проведення переговорної процедури закупівлі (підстави для застосування, обґрунтування підстави); нововведеннями щодо закупівлі природного газу; порядком звітності щодо здійснення закупівель; забезпеченням інформаційної підтримки учасників процесу закупівель та застосуванням електронного цифрового підпису.

Під час семінару відбудеться серія практичних занять щодо здійснення закупівель з використанням інформаційно-телекомунікаційної системи Prozorro.

При цьому розглядатимуться також інструменти особистого кабінету замовника; створення закупівлі (завантаження документів, запитання учасників і відповіді на них, редагування та скасування), моніторинг, статистика та приклади завершених закупівель.

Час оприлюднення: 7 вересня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

 

Співробітництво територіальних громад: проблеми та перспективи

Тематичний короткостроковий семінар щодо аспектів розвитку співробітництва між територіальними громадами проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 7 по 8 вересня 2016 р.

Мова йтиме про стан реалізації реформи місцевого самоврядування; територіального устрою України; законодавство про співробітництво територіальних громад; виклики, завдання, правові аспекти діяльності об’єднаних територіальних громад; нормотворчі функції органів місцевого самоврядування та процедуру здійснення радою її нормотворчих функцій.

Увага слухачів звертатиметься на співробітництво органів влади та місцевого самоврядування з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями; транскордонне співробітництво та просування експортного потенціалу області. Також голови територіальних громад ознайомляться з успішними практиками організації та форм співробітництва та принципами державного стимулювання співробітництва.

Учасники семінару візьмуть участь у зустрічі за «круглим столом», де обговорюватиметься досвід співробітництва територіальних громад у рамках міжнародного пілотного проекту по співробітництву територіальних громад, який реалізується в Україні в 2015 – 2016 роках при фінансовій підтримці Європейського Союзу, Організації об’єднаних націй (Проект ЄС/ПРООН – місцевий розвиток орієнтований на громаду – 3) та Державного Фонду Регіонального розвитку України та інших проектів.

Час оприлюднення: 7 вересня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052