Публічні закупівлі: від теорії до практики

Тематичний семінар для фахівців у сфері публічних закупівель розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Участь у відкритті взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Під час навчання, що проходитиме з 13 до 16 вересня, висвітлюватиметься низка теоретичних та практичних аспектів здійснення публічних закупівель. Зокрема, це особливості нормативно-правової бази публічних закупівель в Україні (Закон України «Про публічні закупівлі»); основні положення, сфера застосування термінологія, відмінності нового закону та інші нормативно-правові акти. Говоритиметься про функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Далі розглядатиметься порядок функціонування електронної системи закупівель; акредитація електронних майданчиків, типи замовників; порядок реєстрації замовників та учасників. Водночас увага слухачів звертатиметься на порядок здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro та особливості електронного аукціону.

Спеціалісти ознайомляться з особливостями планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього). Водночас йтиметься про визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; державний класифікатор ДК 016:2010 та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Фахівці у сфері закупівель дізнаються про повноваження та функції тендерного комітету, уповноваженої особи; порядок організації, проведення процедури відкритих торгів, переговорної процедури закупівлі та порядок проведення закупівель за рамковими угодами.  Також висвітлюватимуться вимоги до змісту тендерної документації; кваліфікаційні вимоги до учасників торгів та умови забезпечення пропозиції. Окрема увага приділятиметься питанням контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель.

Програмою навчання передбачено проведення серії практикумів, під час яких фахівці вчитимуться проводити допорогові закупівлі з використанням системи Prozorro; процедури відкритих торгів; переговорні процедури закупівлі за новим Законом та складатимуть тендерну документацію відповідно до вимог щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Час оприлюднення: 13 вересня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052