Нові санітарні та фітосанітарні норми України, питання утилізації та знешкодження відходів

Тематичний короткотерміновий семінар про нові санітарні, фітосанітарні норми, питання утилізації та знешкодження відходів проводиться в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 20 по 21 вересня 2016 р.

Учасники семінару – голови територіальних громад Чернігівщини мають нагоду ознайомитися з європейським досвідом поводження з твердими побутовими відходами. Вони взяли участь у перегляді та обговоренні фільмів «Енергетичне сміття Кемптена», «Альпійські джерела Кемптена» з циклу «Українські голови в Баварії». На прикладі м. Кемптен висвітлювалася організація роздільного збирання сміття, робота сміттєспалювального заводу, системи водопостачання та очищення води.

Подальша розмова піде про поводження з твердими побутовими відходами; паспортизацію місць видалення відходів (сміттєзвалищ) та сучасні вимоги до охорони навколишнього природного середовища в світлі вимог санітарного законодавства Україні. Голови територіальних громад дізнаються про можливості області зі забезпечення високорепродуктивним насінням зернових культур, картоплі та насінням трав; застосування хімічних препаратів, проведення діагностичних заходів та недопущення занесення гострих інфекційних захворювань в домогосподарствах на території населених пунктів області.

Окрім цього, увага слухачів звертатиметься на застосування Угоди СОТ щодо санітарних та фітосанітарних заходів в торгівлі між Україною та ЄС та можливості співробітництва органів місцевого самоврядування з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями щодо питань утилізації та знешкодження відходів.

Час оприлюднення: 20 вересня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052