Навчання новопризначених спеціалістів

Тижневе навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації розпочалося в  в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.  Воно проводиться для новопризначених спеціалістів виконавчих  апаратів обласної, районних рад та виконкомів (міст обласного та районного значення).

Під час першої сесії з 3 по 7 жовтня новопризначені спеціалісти ознайомляться з традиціями публічного управління в Україні (історія владних інституцій Чернігово-Сіверщини); конституційно-правовими засадами публічного управління та адміністрування в Україні на сучасному етапі та положеннями законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Подальша мова йтиме про державну політику України у сфері запобігання корупції; корупційні ризики в діяльності публічних службовців; організацію роботи зі зверненнями громадян; формування позитивного іміджу органів публічної влади та громадянських компетентностей у публічних службовців. Також увага слухачів звертатиметься на поняття та управління конфліктними ситуаціями; організаційно-правові механізми забезпечення принципу гендерної рівності та соціальні аспекти запобігання торгівлі людьми.

Тематика практичних  занять охоплюватиме культурологічні, соціально-психологічні засади ораторського мистецтва; принципи ділової риторики та  мовного впливу; складові культури усного та писемного ділового мовлення; додержання вимог законодавства про мови посадовими і службовими особами органів виконавчої влади під час виконання ними службових обов’язків. Новопризначені спеціалісти дізнаються й про можливості застосування сучасних інформаційних технологій та засобів нових медіа у роботі органів місцевого самоврядування.

В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права учасники навчання візьмуть участь у зустрічі за «круглим столом», яку організовує Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області.

Час оприлюднення: 3 жовтня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052