Навчання вперше обраних старост об’єднаних територіальних громад

Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації для вперше обраних старост об’єднаних територіальних громад проводиться Центром перепідготовки та підвищення з 17 по 21 жовтня 2016 р. (друга сесія). Участь у відкритті взяв директор Центру Володимир Бойко.

Учасники навчання дізнаються про стан реалізації реформи місцевого самоврядування та територіального устрою України, виклики та завдання об’єднаних територіальних громад; електронне урядування в інформаційному суспільстві та його технології; практичне застосування ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні» при наданні адміністративних послуг;  організацію надання безкоштовної правової допомоги в об’єднаній територіальній громаді; систему державного управління безпекою у надзвичайних ситуаціях (відповідальність та основні заходи об’єднаної територіальної громади).

Подальша мова піде про розробку Стратегії розвитку об’єднаної територіальної громади; органи самоорганізації населення; правові засади державної політики енергозбереження (запровадження енергозберігаючих обладнання та технологій на території); самобутність територіальних громад, розвиток сільського та звичайного туризму; загрози і виклики для дрібних сільгоспвиробників в контексті Угоди про асоціацію України з ЄС. Також представники місцевого самоврядування ознайомляться з методикою подання та оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, через систему електронного декларування; аспектами модернізації служби в органах місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади.

Тематика практичних занять охоплюватиме основні засади проектного менеджменту, планування проектів (вимоги, ризики, типові помилки, звітність); психологічні засади управлінської діяльності та методики налагодження ефективної комунікації та використання сучасних інформаційних технологій в діяльності органів місцевого самоврядування. Завершиться навчання комп’ютерним тестуванням за підсумками обох сесій та презентацією випускних робіт слухачів.

Час оприлюднення: 17 жовтня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052