«Забезпечення доступу до публічної інформації в органах виконавчої влади»

20 жовтня 2016 р. на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулась чергова експертна зустріч з питань пріоритетів урядової політики. Тематика обговорення, що проходило в он-лайн режимі через відеопортал YouТube, стосувалася публічної інформації в органах виконавчої влади.

В обговоренні взяли участь експерти, представники Секретаріату Кабінету Міністрів, громадськість. До зустрічі також долучились представники шести областей держави.

Представники з київської студії
Представники з київської студії

Керівник Управління з питань забезпечення доступу до публічної інформації Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів  Роксолана Стадник зазначила, що Закон України «Про доступ до публічної інформації» потребує вдосконалення та внесення змін у нормативній частині і запропонувала учасникам зустрічі висловити свої ідеї та побажання стосовно вдосконалення сфери доступу до публічної інформації.

Представники областей зазначили що спостерігається тенденція зростання кількості запитів, а також є порушення у сфері надання доступу до публічної інформації. Порушення стосуються ігнорування запитів, а також невчасного надання даних. Також спостерігаються проблеми у статистиці.

Учасники зустрічі звернули увагу на те, що сфера доступу до публічної інформації потребує створення прозорого механізму доведення до громадськості інформації органами влади та місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 20 жовтня 2016 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Складання, розгляд та затвердження місцевих бюджетів

Тематичний короткотерміновий семінар щодо формування місцевих бюджетів та роботи відповідних постійних комісій проведений Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації 20 жовтня 2016 р. для  голів постійних комісій районних рад, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук, Новгород-Сіверського, об’єднаних територіальних громад (с. Вертіївка, с. Парафіївка, с. Кіпті, с. Десна, с. Макіївка) з питань бюджету та фінансів. Участь у відкритті взяли

Директор Центру Володимир Бойко та директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко
Володимир Бойко та Валерій Дудко

Під час семінару йшлося про стан впровадження реформи децентралізації в Україні; формування та виконання місцевих бюджетів; особливості роботи постійної комісії обласної ради з питань бюджету і фінансів; організаційне забезпечення діяльності постійних комісій; регламент роботи органу місцевого самоврядування; планування роботи комісії; підготовку та розгляд питань на засіданнях комісії.

Час оприлюднення: 20 жовтня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052