Основи державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства України та залучення громадян до діяльності органів місцевої влади

Про державну політику щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадян до діяльності органів місцевої влади йшлося під час одноденного семінару, проведеного на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 1 листопада 2016 р. Участь у навчанні взяли начальники відділів/секторів інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрацій та міськвиконкомів Чернігова, Ніжина, Прилук та Новгород-Сіверського.

Представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації акцентували увагу на основних  аспектах налагодження дієвої комунікації зі ЗМІ; надавали методичні поради щодо роботи з інформацією, підготовки новин, повідомлень, прес-релізів тощо.

Також під час семінару обговорювалися актуальні питання комунікацій з громадськістю, організація консультацій з громадськістю в органах влади; основні вимоги та зауваження до змісту та оформлення офіційних сайтів районних державних адміністрацій / міських виконавчих комітетів та стан оперативного інформування про суспільно-політичну ситуацію в районі або місті.

Час оприлюднення: 1 листопада 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Публічні закупівлі: від теорії до практики

Тематичний семінар для фахівців з публічних закупівель проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 1 по 4 листопада 2016 р. Тематика навчання стосується теоретичних та практичних аспектів здійснення публічних закупівель в Україні. Розглядаються засади державної політики у сфері закупівель; особливості нормативно-правової бази (ЗУ «Про публічні закупівлі»); основні положення, сфера застосування термінологія, відмінності нового закону та інші нормативно-правові акти. Висвітлюються функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Викладач Центру Зинаїда Рубан та директор Центру Володимир Бойко на відкриті семінару
Викладач Центру Зинаїда Рубан та директор Центру Володимир Бойко на відкриті семінару

Фахівці в сфері закупівель дізнаються про порядок функціонування електронної системи закупівель;  звернуть увагу на акредитацію електронних майданчиків, типи замовників; порядок реєстрації замовників та учасників; порядок здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro та особливості електронного аукціону. Мова йтиме про специфіку планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; державний класифікатор ДК 016:2010 та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Учасники семінару ознайомляться з примірним положенням, повноваженнями та функціями тендерного комітету та уповноваженої особи. Увага звертатиметься на порогові показники при здійсненні закупівлі; оголошення про проведення відкритих торгів; строк для подання пропозицій, етапи відкритих торгів (загальна схема), період подачі пропозицій, зміни до тендерної документації, аукціон, період кваліфікації, визначення переможця та укладення договору. Розглядатимуться вимоги до змісту тендерної документації; вимоги до технічної специфікації, опис предмета закупівлі; встановлення кваліфікаційних критеріїв; надання роз’яснень та внесення змін до  документації конкурсних торгів; види тендерного забезпечення; умови забезпечення пропозиції; неповернення забезпечення та перевірка дійсності забезпечення. Також будуть висвітлені питання контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель.

Програмою навчання передбачено проведення серії практикумів, під час яких слухачі опановуватимуть проведення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro; процедури відкритих торгів; переговорні процедури закупівлі за новим Законом та складатимуть тендерну документацію відповідно до вимог щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Час оприлюднення: 1 листопада 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052