Про землю та проекти в Кіптях

         Про організаційну роботу, необхідну для фахового управління земельними ресурсами, йшося на семінарі в Кіптях. Проводився він 12 грудня для працівників виконкому об`єднаної територіальної громади.

Під час навчання висвітлювалися процедури розпорядження земельними ділянками оганами місцевого самоврядування та виконавчої влади у відповідності до ст. 122 Земельного кодексу України. Було розглянуто шляхи реалізації права власності на землю мешканцями територіальної громади в межах та за межами населених пунктів. Також надано інформацію щодо реалізації гарантованого держвою права власності на землю учасникам АТО та родинам загиблих воїнів. Посадовців  цікавило, коли буде відпрацьовано механізм передачі земель державної власності, що перебувають в постійному користуванні підприємств, до земель комунальної власності територіальної громади. Слухачі просили роз`яснити правомірність та механізми вчинення цивільно-правових дій за наявності правовстановлюючого документу на землю старого зразка. Також наголошувалося – громада зацікавлена у ширшому інформуванні щодо порядку поновлення чи переукладання договорів оренди земельних паїв (терміни оренди, умови виплати орендної плати, терміни укладання договорів).

Володимир Бойко
Володимир Бойко

Надалі мовилося про необхідність, наявні можливості, організаційні та процедурні аспекти залучення міжнародної технічної допопоги. Слухачі ознайомилися з різними підходами донорів до надання такого роду коштів, тематичною спрямованістю, вимогами до отримувачів, прикладами успішної подібної діяльності на Чернігівщині. Наголошувалося на необхідності професійного підходу до цієї справи, формування команди, налагодження взаємодії всіх зацікавлених сторін для реалізації проектів.

         Заняття проводили заступник начальника управління землеустрою та охорони земель головного управління держгеокадастру в Чернігівькій області Ігор Пузан та директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Бойко.

         Наступний подібний семінар – 13 грудня у Вертіївці.

Час оприлюднення: 12 грудня 2016 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052