Виїзні семінари-тренінги в територіальних громадах Ніжинщини

Виїзні семінари-тренінги в Вертіївці та Ніжині проведено Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації для посадових осіб органів місцевого самоврядування, депутатів тощо.

Зокрема, в Ніжині йшлося про розвиток міжмуніципального (територіальних громад) співробітництва в Україні. Викладачі, зупинялися на питаннях міжнародного досвіду міжмуніципального співробітництва, розгляді  законодавства про співробітництво територіальних громад, а також звернули окрему увагу на роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (е-декларування).

Заключний семінар в Вертіївці був проведений для виконавчого комітету Вертіївської об’єднаної територіальної громади за галуззю знань, напрямом підготовки 1501 «Державне управління» (ПППК). Ключова увага на цьому семінарі зосереджувалася на можливостях залучення коштів міжнародної технічної допомоги для розвитку об’єднаної територіальної громади,  співпраці з міжнародними донорськими інституціями та громадськими організаціями, управлінні земельними ресурсами в межах об`єднаної територіальної громади, змінах в земельному законодавстві щодо реалізації права на землю та розпорядженні землею.

Час оприлюднення: 13 грудня 2016 р.

Виконавець:Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052