Професійна програма підвищення кваліфікації з англійської мови

Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації з англійської мови (перша сесія) за напрямом 6.020303 «Філологія» проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 23 січня по 3 лютого 2017 р. Воно призначене для спеціалістів апарату, управлінь та відділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та місцевих рад, на яких покладено обов’язки щодо питань європейської та євроатлантичної співпраці.

Навчання включає в себе серію практичних занять, під час яких держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування на матеріалах з англійської мови розглядатимуть питання, що стосуються європейської інтеграції України. Сюди відноситься: структура Європейського союзу та інституцій ЄС; специфіка державного управління; принципи належного врядування в європейському просторі та державна допомога (захист від конкуренції) як один із пріоритетних напрямків європейської інтеграції.

Увага слухачів звертатиметься на загальні засади конкурентної політики; складові ринків та монополій, захисту від монополій; розглядатимуть поняття «антиконкурентна поведінка», «обмеження конкуренції», «види монополій», «монопольна діяльність», «монополістична конкуренція», «антимонопольна політика», «економічна інфраструктура», «виробництво», «економічний розвиток», «спад економіки і безробіття», «комерційне та підприємницьке право», «інтелектуальна власність», «авторське право», «патент», «торгова марка», «спільне підприємство» тощо.

Робота з граматикою англійської мови передбачатиме опрацювання форм минулого (Past, Past Perfect), теперішнього (Present), майбутнього (Future) часу та модальних дієслів (can/could/be able to, may/might, will/would, ought to, must, need etc). Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування опановуватимуть засади ділового та повсякденного спілкування (ведення переговорів, запит про роз’яснення, відмова від пропозиції, поступка, привітання, встановлення контакту, досягнення домовленості; ведення розмов по телефону; управління конфліктом, вирішення проблем, скарг, прийняття рішень, вибачення; спілкування у відрядженні, в аеропорті, на залізничній станції, в готелі, на конференції; міжкультурна комунікація у сфері бізнесу; участь у засіданнях, ділових зустрічах, переговорах, обмін інформацією, висловлення згоди/незгоди, пропозиції).

Час оприлюднення: 23 січня 2017 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Розпочалося навчання землевпорядників

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 23 по 27 січня проходить навчання землевпорядників сільських селищних рад сільських, селищних, міських рад (міст обласного та районного підпорядкування), об’єднаних територіальних громад (І сесія).

Під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів мова йтиме про методику нормативної грошової оцінки земель, правові засади проведення оцінки земель; процедуру затвердження і оприлюднення оцінки; проведення земельних торгів. Землевпорядники дізнаються про порядок визначення форм власності на землю та механізми реалізації права власності на землю громадянами; державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; надання земельних ділянок учасникам АТО; Також висвітлюватимуться методичні засади складання проектів формування землеволодінь та землекористувань; оренди земель як важливої складової розвитку земельних відносин і соціального захисту селян; створення громадських пасовищ та питання ведення Державного земельного кадастру.

Увага слухачів звертатиметься на положення законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування»; Закон України «Про засади запобігання корупції»; зміни до законодавчих актів, що регулюють порядок проходження служби в органах місцевого самоврядування. Тематика практичних занять охоплюватиме питання додержання вимог законодавства про мови посадовими особами органів місцевого самоврядування під час виконання ними службових обов’язків; питання писемного ділового мовлення та застосування сучасних комп’ютерних технологій в роботі органів місцевого самоврядування.

В рамках тижневого навчання 26 – 27 січня слухачі візьмуть участь у семінарі «Планування управлінської діяльності землевпорядників об’єднаних територіальних громад». Вони ознайомляться із засадами та напрямами планування управлінської діяльності (про межі рад та населених пунктів в межах громади; про комунальну, приватну і державну власність на землю; надходження в бюджет: від земельного податку, від орендної плати, від екологічного податку, від продажу земельних ділянок, права оренди та ін.); планування розвитку землекористування в межах і за межами населених пунктів (розроблення місцевої програми використання і охорони земельних та інших природних ресурсів ОТГ; розроблення перспективних планів територіального розвитку землекористування; особливості формування земель комунальної власності в проектах землеустрою щодо відновлення меж населених пунктів та їх реєстрації в державному земельному кадастрі) та обліку земель і земельних ділянок.

Час оприлюднення: 23 січня 2017 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052