Засідання навчально-методичної ради Центру

Учасники засідання
Учасники засідання

Про підсумки роботи за 2016 р. та напрямки діяльності Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на 2017 р. йшлося під час засідання навчально-методичної ради, що відбулося 26 січня 2017 року.

У 2016 р. навчальна діяльність закладу спрямовувалася на опрацювання питань антикорупційного законодавства; впровадження нового законодавства про державну службу; запобігання корупції; реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. Також продовжено проведення семінарів з питань публічних закупівель та навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації з англійської мови. З урахуванням всіх категорій слухачів та форм навчання в 2016 р. в Центрі підвищили кваліфікацію 5059 осіб.

У 2016 р. в Центрі спостерігалася тенденція до скорочення обсягів довготривалого навчання за професійними програмами та застосування вперше очно-дистаційної форми в його організації. Водночас збільшилася частка дистанційного навчання (7 % від загальної кількості слухачів) та розширилася практика застосування постійно діючих семінарів на базі структурних підрозділів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Центр продовжив співпрацю з українськими владними та науковими інституціями, громадськими, міжнародними організаціями, а саме – Інститутом історії НАН України, Українським інститутом національної пам’яті, Національною академією державного управління при Президентові України, Корпусом Миру США, Інститутом законодавства Верховної Ради України, фондом Ганса Зайделя, Благодійним фондом сприяння ініціативам газети «День», Мережею центрів європейської інформації, Сіверським інститутом регіональних досліджень та іншими.

У 2016 р. Центр наповнював базу відео-виступів (оприлюднено в Інтернеті 16 відео-лекцій фахівців-практиків з органів державної влади та місцевого самоврядування, науковців тощо). За підтримки фонду Ганса Зайделя (Баварія, ФРН) створено документальний восьмисерійний серіал «Українські голови в Баварії»Проведено міжнародну конференцію «П’яті “Розумовські зустрічі”». Також продовжена видавнича діяльність. Надруковано 2 книги та випущено третій номер збірника наукових праць «Розумовські зустрічі» (свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації Серія КВ №20635 – 10435 від 24 лютого 2014 року). Підготовлено та видано 28 навчально-методичних збірників та посібників.

В обговоренні взяли участь члени навчально-методичної ради Центру: Сергій Леп’явко – професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доктор історичних наук; Володимир Бобруйко – директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Сергій Бутко – представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області; Дмитро Никоненко – доктор історичних наук, професор; Ірина Протченко – директор Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Олена Ющенко заступник начальника відділу ДРАЦС УДР Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області.

Сергій Леп’явко відзначив успіхи Центру у проведенні в 2016 р. науково-практичних конференцій, «круглих столів» та веб-зустрічей, формат та тематика яких були започатковані набагато раніше. Те ж саме стосується видавничої справи, підготовки відеопродукції та інших проектів, які реалізуються завдяки ентузіазму працівників Центру.

Сергій Бутко говорив про поглиблення співпраці Центру з Інститутом національної пам’яті, одним з пріоритетів якої на поточний рік стане проведення спільних комунікативних та просвітницьких заходів, присвячених 100-річчю подій Української революції 1917 – 1921 рр. Дмитро Никоненко звернув увагу на розширення тематики навчання, активне застосування його інтерактивних форм (зокрема, по відношенню до обєднаних територіальних громад) та організації зустрічей з міжнародним компонентом.

Володимир Бобруйко та Ірина Протченко підкреслили важливість залучення представників Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги до навчання посадових осіб місцевого самоврядування, зокрема щодо організації надання вторинної правової допомоги в територіальних громадах. Олена Ющенко також наголосила на актуальності співпраці з Центром щодо висвітлення під час навчання представників територіальних громад питань, що стосуються державної реєстрації актів цивільного стану.

Після доповідей та висловлених пропозицій щодо подальшої діяльності Центру навчально-методична рада ухвалила рішення про позитивну оцінку його роботи в 2016 р. Було відзначено, що заклад на належному рівні виконує завдання щодо підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, а його колектив і надалі розширює напрямки своєї роботи та підвищує свій професійний рівень.

Час оприлюднення: 27 січня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052