Методика оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади

Тематичний семінар-тренінг щодо оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади пройшов у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 15 лютого 2017 р. Захід проводився для керівників апарату та працівників юридичних служб апарату районних державних адміністрацій, керівників кадрових служб, бухгалтерів структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Державні службовці ознайомилися із загальними вимогами до організаційних та технічних заходів для підготовки, проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади та опрацьовували методику проведення оцінки корупційних ризиків в апараті та структурних підрозділах районних державних адміністрацій. Також вони отримали методичні рекомендації щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Час оприлюднення: 15 лютого 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Забезпечення ефективності та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування

Наталія Мужикова
Наталія Мужикова

Черговий семінар з питань запобігання корупції проведений Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в Ніжинському районі 14 лютого 2017 р. Навчання призначалося для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади та інших категорій слухачів за визначенням району.

Увага слухачів зверталася на положення сучасного антикорупційного законодавства (ЗУ «Про запобігання корупції»); особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень та заходи щодо їх недопущення. Практична складова навчання стосувалася вимог та специфіки заповнення, оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування через систему електронного декларування.

Час оприлюднення: 15 лютого 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Нові санітарні та фітосанітарні норми України, питання утилізації та знешкодження відходів

Про дотримання санітарних та фітосанітарних норм України, поводження з відходами йдеться під час семінару для голів територіальних громад, що проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 14 – 15 лютого 2017 р.

Керівники місцевого самоврядування дізнаються про сучасні вимоги до охорони навколишнього природного середовища в світлі вимог санітарного законодавства; застосування Угоди СОТ щодо санітарних та фітосанітарних заходів в торгівлі між Україною та ЄС; стан та перспективи децентралізації в Чернігівській області та можливості співробітництва органів місцевого самоврядування з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями щодо питань утилізації та знешкодження відходів.

Під час семінару висвітлюються особливості поводження з твердими побутовими відходами та паспортизації сміттєзвалищ; проведення діагностичних заходів в індивідуальних господарствах населення та недопущення занесення гострих інфекційних захворювань на території населених пунктів області; застосування хімічних препаратів в домогосподарствах; можливості області щодо забезпечення високорепродуктивним насінням зернових культур, картоплі та насінням трав.

 

Час оприлюднення: 15 лютого 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052