Реформування служби екстреної медичної допомоги

Експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики відбулася 23 лютого 2017 р. на базі Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Міністерства охорони здоров’я України, громадськість обговорювали проекти кваліфікаційних вимог до нових спеціальностей відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу». Також до обговорення долучилися представники шести областей держави.

Мова йшла про наявні проблеми забезпечення кадрами, автомобілями, логістикою в питаннях забезпечення першочерговою медичною допомогою населення. Саме тому є необхідність побудови нової системи екстреної медичної допомоги.

В процесі обговорення розглядалися кваліфікаційні вимоги до медичних працівників, а саме інструктора з надання домедичної допомоги, парамедика та екстреного медичного техніка.

Час оприлюднення: 23 лютого 2017 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Питання соціального захисту осіб з інвалідністю та постраждалих учасників АТО

Тематичний короткотерміновий семінар з питань соціального захисту інвалідів та учасників АТО проходив у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 23 лютого 2017 р. Захід проводився для спеціалістів управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук, Новгород-Сіверського, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад.

Тематика семінару охоплювала проблеми соціального захисту учасників АТО; організації  санаторно-курортного лікування ветеранів війни, інвалідів та постраждалих учасників АТО та їх психологічної реабілітації. Також мова йшла про забезпечення  інвалідів автомобілями, порядок надання грошової компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування; забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів та інших осіб засобами реабілітації та реабілітацію дітей-інвалідів.

Час оприлюднення: 23 лютого 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Про перерозподіл посад служби в органах місцевого самоврядування на службовців та виборних посадових осіб місцевого самоврядування, –

йшлося під час тематичного короткотермінового семінару-тренінгу «Основні засади  реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України», який проведено Центром підвищення кваліфікації кадрів для посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів Новозаводської районної у м.Чернігові ради.

У ході семінару Бойко Володимир Миколайович – директор центру, кандидат історичних наук акцентував увагу присутніх на основних аспектах Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Це стосується, зокрема, питань щодо врегулювання статусу службовців органів місцевого самоврядування; рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування виключно на основі професійної компетентності; прозорого прийняття на службу в органах місцевого самоврядування; деполітизації служби в органах місцевого самоврядування тощо.

Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління ознайомив учасників семінару із підзаконними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог закону про службу в органах місцевого самоврядування.

Під час семінару Вересоцький Іван Валерійович – головний спеціаліст юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації ознайомив посадових осіб місцевого самоврядування із методикою подання та оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, через систему електронного декларування.

Час оприлюднення: 23 лютого 2017 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052