Про державотворчий потенціал молоді

Йшлося на установчій зустрічі зі студентами з Чернігова та Ніжина, які виявили бажання навчатися за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи». Спілкування проходило 1 березня 2017 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та  підвищення кваліфікації кадрів.

         З вітальним словом до студентів звернулася заступник керівника апарату облдержадміністрації, кандидат філософських наук Ірина Соломаха: «Сьогодні ви є тими, хто найкраще володіє інформаційними технологіями, сприймає їхні останні досягнення. Комусь може здатися, що державна служба – теж певного роду «гаджет», в який треба «зашити» нову програму. Але держава – це реальність з дорогами, школами, лікарнями та іншими питаннями загальнонаціонального й місцевого розвитку. Державна служба починається на місцях».

«Ви на порозі свідомого вибору. Досягнення компромісу – це мистецтво вашої майбутньої роботи. Рішення в структурі влади готують різні службовці з різних департаментів та управлінь. І найскладніше – узгодити всі питання в цих документах, уникнувши тим самим суперечностей при розгляді на сесіях та впровадженні їх в життя», – зазначив радник голови обласної ради, доктор історичних наук Дмитро Никоненко, розповідаючи про специфіку роботи в органах місцевого самоврядування.

Участники семінару
Участники семінару

З молодими людьми спілкувався також заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби в місті Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління Валентин Дубок. Він говорив про структуру, завдання та напрями діяльності Нацдержслужби, особливості проходження державної служби, її переваги у світлі положень нового закону України «Про державну службу», а також запросив до участі в конкурсі на заміщення посад державних службовців.

«Вступ на державну службу та кожен подальший крок – це щоразу конкурс, тобто конкурентна модель. В структурі державної служби країн ближнього зарубіжжя працює багато молодих людей, для яких вона є гарним стартом для подальшої кар’єри та корисним розділом для резюме. В Україні від своєчасного оновлення складу державної служби залежить її ефективність та побудова державного управління. Це впливає на рівень економіки, яка є вирішальним показником ефективності держави», – наголосив директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Волонтер корпусу Миру Кайл Колд спонукав студентів до роздумів над стратегією  власного життя та подальшої кар’єри. Надалі свої думки вони виклали в есе на тему «Чим мене приваблює державна служба». Також молоді люди пройшли тестування на предмет знання Конституції України, Закону України «Про державну службу». За результатами їх оцінювання формуватиметься група учасників семінару, які проходитимуть навчання та стажування в органах державної влади та місцевого самоврядування в березні-квітні 2017 р.

Час оприлюднення: 1 березня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

 

Про запобігання корупції та порушень трудового законодавства

Участники семінару
Участники семінару

         йшлося під час семінару, який Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації провів 28 лютого у Новгороді-Сіверському для посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів міської ради, інших категорій слухачів за визначенням міської ради. Участь у відкритті заходу взяв міський голова Олег Бондаренко.

Учасники семінару мали нагоду ознайомитися з методикою подання та оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, через систему електронного декларування. Увага присутніх акцентувалася на особливостях реєстрації в системі, специфіці її роботи, строках подання та переліку необхідних відомостей, які необхідно внести до електронної декларації. Водночас мова йшла про особливості відповідальності вчинення корупційних правопорушень.

Окрім цього, висвітлювалися останні нововведення в трудовому законодавстві України та зміни щодо відповідальності за його порушення. Заняття проводили головний спеціаліст юридичного відділу апарату Чернігівської облдержадміністрації Іван Вересоцький та заступник директора Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Катерина Тимощенко.

Час оприлюднення: 1 березня 2017 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052