Створення та організація роботи центрів надання адміністративних послуг в об’єднаній територіальній громаді

Серію семінарів під такою назвою розпочато  Центром підвищення кваліфікації для виконкомів об`єднаних територіальних громад. Перше таке навчання проведено в Лосинівській об’єднананій територіальній громаді.

Участники семінару
Участники семінару

        Під час семінару були порушені питання створення, організації роботи та функціонування Центрів надання адміністративних послуг. Микола Овсяник – начальник управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради розказав про три способи їх утворення: як органу управління, як структурного підрозділу виконкому та комунального підприємства. Вибір того чи іншого варіанту залежить від самої громади, однак він має бути економічно обгрунтованим та зручним для переважної більшості потенційних користувачів адміністративних послуг, оскільки головним є наближення послуг до населення громади.

Окремий блок семінару було присвячено організації надання соціальних послуг в об’єднаній територіальній громаді, зокрема роботі з сім’ями, що опинились в складних життєвих обставинах, дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, тимчасово переміщеними особами, учасниками АТО. Про важливість правильної організації такої роботи розказала Ольга Старовойт – заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Час оприлюднення: 2 березня 2017 року

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

 

«Зміцнення енергетичної незалежності України шляхом реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року»

Чергова експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики відбулася 2 березня 2017 р. на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, громадськість обговорювали проект Енергетичної стратегії України до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкуренція». До обговорення долучились представники шести областей держави.

Зокрема, вищезгаданий документ визначає цілі та алгоритми реалізації розвитку енергетики і є актуальним для формування галузевих програм на довгостроковий період.

Також зазначалось, що головною метою розвитку енергетики на період до 2020р. є забезпечення енергетичної безпеки і перехід до енергоефективного та енергоощадливого використання і споживання енергоресурсів із впровадженням інноваційних технологій.

Час оприлюднення: 2 березня 2017 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052