Публічні закупівлі: від теорії до практики

Семінар з питань проведення публічних закупівель проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 14 по 17 березня 2017 р. Учасники навчання дізнаються про засади державної політики у сфері закупівель; особливості нормативно-правової бази (ЗУ «Про публічні закупівлі»); основні відмінності нового закону, термінологію, сферу застосування та інші нормативно-правові акти. Розглядатимуться функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Фахівці в сфері закупівель ознайомляться з порядком функціонування електронної системи закупівель; порядок здійснення допорогових закупівель та електронний аукціон. Далі висвітлюватимуться особливості планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі (єдиний закупівельний словник ДК 021:2015). Мова йтиме про способи організації закупівельної діяльності; примірне положення, повноваження, функції тендерного комітету та уповноваженої особи; особливості створення централізованих закупівельних організацій.

Увага слухачів звертатиметься на порогові показники при здійсненні закупівлі; оголошення про проведення відкритих торгів; строк для подання пропозицій, етапи відкритих торгів (загальна схема), період подачі пропозицій, зміни до тендерної документації, аукціон, період кваліфікації, визначення переможця та укладення договору. Учасники семінару ознайомляться з вимогами до змісту тендерної документації; вимогами до технічної специфікації, опису предмета закупівлі; встановлення кваліфікаційних критеріїв; надання роз’яснень та внесення змін до документації конкурсних торгів. Також обговорюватимуться питання щодо виду тендерного забезпечення; умов забезпечення пропозиції; неповернення забезпечення, перевірки дійсності забезпечення; контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель.

Програмою семінару запланована серія практикумів, під час яких слухачі опановуватимуть проведення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro; процедури відкритих торгів; переговорної процедури закупівлі за новим Законом та складатимуть тендерну документацію відповідно до вимог щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Час оприлюднення: 14 березня 2017 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052