Питання децентралізації та спільного розвитку вивчали в Семенівці

Семінар-тренінг «Процес децентралізації та спільний розвиток території» відбувся в Семенівці 17 березня 2017 року.

Під час семінару його учасники, а  це працівники Семенівської міської ради, районної ради та районної державної адміністрації, голови територіальних громад, депутати, вчителі, активні громадяни говорили про сприйняття спільного розвитку, оцінку та визначення його пріоритетів; процес об’єднання громад торкалися та формування бюджету об’єднаної територіальної громади.

Значний обсяг відведеного в рамках семінару часу був присвячений розгляду поточного стану, здобутків та викликів реформи децентралізації на Чернігівщині. Зокрема, Ірина Кудрик – директор Чернігівського відокремленого підрозділу установи “Центр розвитку місцевого самоврядування” акцентувала увагу на позитивах та перших успіхах процесу децентралізації в Чернігівській області, торкнулася питань розуміння та віри в успішності реформи на рівні як громади загалом так і кожного окремого її мешканця зокрема.

Микола Силенко – консультант з бюджетних питань Офісу реформ при Чернігівському РВ АМУ, кандидат економічних наук торкнувся проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та детально зупинився на питаннях фінансів і бюджету об’єднаної територіальної громади.

Владислав Сила – координатор проекту ЄС ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» в Чернігівській області та Людмила Чабак – учений секретар Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, кандидат філософських наук висвітлювали основні аспекти залучення зовнішніх джерел фінансування для розвитку територій.

Підняті в рамках семінару питання дозволили його учасникам сформувати основні пріоритети розвитку громади (серед яких розвиток малого бізнесу, модернізація комунального господарства, інфраструктури тощо), замислитися над питаннями її подальшого існування.

 

Семінар  організовано Сіверським інститутом регіональних досліджень у співпраці з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації, Семенівською міською радою, Корпусом Миру США в Україні.

Час оприлюднення: 20 березня 2017 року

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676 052