«Внесення змін до законодавства з метою наближення до Оселищної та Пташиної директив ЄС»

23 березня 2017 р. на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулася чергова експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики. В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Міністерства екології та природних ресурсів України, громадськість говорили про проект Закону України «Про збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні». До обговорення долучились представники шести областей держави.

Під час зустрічі зазначалося, що метою прийняття законопроекту є посилення охорони рідкісних видів тварин та рослин. Законопроектом пропонується встановити заборону знищення, добування та незаконного вилучення із природного середовища рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, погіршення чи знищення середовища їх перебування (зростання), а також зменшення заповідної зони або перенесення її кордонів.

Також мова йшла про створення Смарагдових мереж (згідно Бернської конвенції) на прикладі країн Європи.

В свою чергу представники областей мали можливість задати питання та висловити свою думку стосовно природоохоронного законодавства в Україні.

Час оприлюднення: 23 березня 2017 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052