Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи

Тематичний короткотерміновий семінар для студентів випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 27 березня 2017 р. Відкрив навчання директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Впродовж  тижня (27–31 березня 2017 р.) студенти, які виявили бажання працювати в органах влади, братимуть участь у серії тематичних зустрічей, та «круглих столів»; матимуть нагоду поспілкуватися з керівництвом області. Вони дізнаються про організацію навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; застосування права в державному управлінні; нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування. Висвітлюватимуться основні положення законодавства України про державну службу, антикорупційного законодавства; законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» тощо. Також увага звертатиметься на порядок підготовки та прийняття нормативно-правових актів на загальнодержавному та місцевому рівні.

Учасники семінару дізнаються про сучасний стан та тенденції розвитку політичної системи України; ознайомляться з основними напрямами бюджетної, податкової, державної гуманітарної та соціальної політики; станом промисловості та сільського господарства в області; здобутками та викликами децентралізації на Чернігівщині. Також мова йтиме про ініціативу ЄС Східне партнерство  та роботу національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Представники  органів державної влади та місцевого самоврядування розповідатимуть про практику діяльності районних державних адміністрацій та районних рад; контроль за виконанням документів; роботу органів влади зі зверненнями громадян; особливості роботи органів Державного реєстру виборців; організаційне забезпечення діяльності місцевих рад; застосування інформаційних технологій в роботі органів влади, впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії. Окрім цього, висвітлюватимуться особливості етики; гендерні аспекти, стратегії поведінки, причини виникнення та шляхи подолання конфліктів на роботі в органах державної влади та місцевого самоврядування.

В рамках навчання студенти пройдуть стажування на базі органі місцевої влади; відвідають Верховну Раду України, комітети з питань науки і освіти; з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; ознайомляться з діяльністю Національного агенства України з питань державної служби.

Час оприлюднення: 27 березня 2017 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052