Чернігівський міський голова зустрівся зі студентами вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина

Сьогодні Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів зустріч зі студентами вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина. Темою спілкування обрано роботу міського самоврядування Чернігова з розвитку території. Бесіда молодих людей з міським головою проходила в рамках тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи», який проводиться в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

«Країну можна збудувати тільки з розбудови громадянського суспільства, з підняття місцевих громад, аби найбільш активно та успішно реалізувати свої повноваження, свідомо приймати рішення на місцевому рівні, визначаючи пріоритети, де треба зосередити більшу увагу та куди раціональніше вкласти гроші. Очевидним є те, що децентралізація – це не якийсь державний тренд, а необхідність успішного розвитку держави», наголосив Владислав Атрошенко.

На думку міського голови, з Чернігова можна зробити справжню перлину; це одне з найпрекрасніших міст в країні, яке має великий нерозкритий потенціал. Саме своїм бажанням докласти зусиль для того, щоб Чернігів став сучасним європейським містом, Владислав Атрошенко пояснив студентам свій прихід в органи місцевого самоврядування. Міський голова розповів про те, що Чернігів сьогодні в нерівних умовах з іншими містами країни, зокрема, небезпеку для інвесторів становить близькість з кордоном країни-агресора, логістика та інші чинники, через які наше місто багато втрачає сьогодні. Але крок за кроком необхідно рухатися вперед та спрямовувати зусилля на виконання поставлених завдань, і позитивні результати обов’язково будуть.

Владислав Атрошенко окреслив також завдання найближчої перспективи розвитку Чернігова. Найголовніші з них привабливий зовнішній вигляд міста, гарні парки для відпочинку, охайний міський громадський транспорт, уніфіковані стандартні європейські зупинки з інформацією про розклад руху та прибуття найближчого маршруту, запровадження системи «Розумне місто», встановлення  камер відеоспостереження у місті (минулого року встановлено 29, цього року планується ще 54). Також це реалізація Програми енергозбереження, освітлення міста та інші.

Серед важливих завдань не тільки Чернігова, а й держави загалом Владислав Атрошенко назвав необхідність запровадження системного підходу та чітких розрахунків. Приміром, через який час виникне потреба заміни інженерних комунікацій, зокрема, газових труб, каналізаційних мереж, системи відведення дощових вод, асфальтового покриття.

«Потрібен системний підхід та чітке прорахування циклів таких робіт. На жаль, у нас робиться в першу чергу те, що вже «горить», підкреслив міський голова. Тільки з місцевого самоврядування можна відродити країну, і без активної участі молодого покоління це неможливо зробити». Спілкуючись з міським головою студенти висловили бажання брати активну участь у житті нашого міста та країни, аби змінювати їх на краще.

За матеріалами прес-служби Чернігівської міської ради

Час оприлюднення: 28 березня 2017 р.

конт. тел.: (0462) 676-052