«Формування сучасної системи педагогічної освіти для впровадження реформи Нової української школи»

Експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики відбулася 30 березня 2017 р. на базі Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Міністерства освіти і науки України, громадськість обговорювали проект Концепції розвитку педагогічної освіти.

Під час зустрічі директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Ігоревич Шаров розповів про роботу, яка ведеться навколо Концепції. Зокрема, її актуальність. Також Олег Ігоревич надав статистичні дані на 2016-2017 навчальний рік. Серед позитивних моментів було відзначено підвищення заробітної плати педагогічних працівників.
В процесі обговорення проекту Концепції зазначалися різні протилежності стосовно реформування освіти. Це стосується освітньо-кваліфікаційних вимог працівників освіти, стандартів вищої освіти, питання доступу до педагогічної освіти, тощо.
Представники областей мали можливість долучитися до дискусії. Насамперед виникли питання стосовно існування методичних кабінетів на місцях, доля інститутів післядипломної освіти, а також на скільки в Концепції буде відображено проблему набору абітурієнтів до вищих педагогічних навчальних закладів.

Час оприлюднення: 30 березня 2017 р.
Виконавець: Казіміров О.В.
конт. тел.: (0462) 676-052

Посадові особи місцевого самоврядування Носівського району вивчали новий поділ посад в органах місцевого самоврядування відповідно до нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг  «Основні засади  реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади, інших категорій слухачів Носівського району.

У відкритті та роботі семінару взяли участь заступник голови Носівської районної ради Медвідь Анатолій Миколайович та перший заступник голови Носівської районної державної адміністрації Бузина Микола Володимирович, які під час виступу акцентували  увагу присутніх на актуальності тематики семінару.

Проводили семінар Підгайний Петро Михайлович – заступник директора центру, магістр державної служби та Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління, які розповіли  учасникам семінару основні аспекти нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; ознайомили із підзаконними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог закону про службу в органах місцевого самоврядування, а також із методикою подання та оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, через систему електронного декларування.

Час оприлюднення: 30 березня 2017 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052