Навчання землевпорядників сільських, селищних міських рад

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 3 по 7 квітня проходить навчання землевпорядників сільських, селищних, міських рад (міст обласного та районного підпорядкування), об’єднаних територіальних громад (І сесія).

В рамках тижневого навчання 3 – 4 квітня землевпорядники беруть участь у семінарі «Планування управлінської діяльності землевпорядників об’єднаних територіальних громад». Мова йде про засади та напрями планування управлінської діяльності (про межі рад та населених пунктів в межах громади; про комунальну, приватну, державну власність на землю; надходження в бюджет: від земельного податку, орендної плати, екологічного податку, продажу земельних ділянок, права оренди та ін.); планування розвитку землекористування в межах і за межами населених пунктів (розроблення місцевої програми використання і охорони земельних та інших природних ресурсів ОТГ; розроблення перспективних планів територіального розвитку землекористування; особливості формування земель комунальної власності в проектах землеустрою щодо відновлення меж населених пунктів та їх реєстрації в державному земельному кадастрі) та обліку земель і земельних ділянок. Екперт-ведучий семінару: директор Навчально-наукового інституту економіки та екології природокористування Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України, доктор економічних наук, професор Антон Третяк.

Під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів розглядатиметься методика нормативної грошової оцінки земель, правові засади проведення оцінки земель; процедура затвердження і оприлюднення оцінки; проведення земельних торгів. Учасники навчання дізнаються про порядок визначення форм власності на землю та механізми реалізації права власності на землю громадянами; державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; надання земельних ділянок учасникам АТО. Далі висвітлюватимуться методичні засади складання проектів формування землеволодінь та землекористувань; оренди земель як важливої складової розвитку земельних відносин і соціального захисту селян; створення громадських пасовищ та питання ведення Державного земельного кадастру.

Увага слухачів звертатиметься на положення Закону України «Про засади запобігання корупції»; законодавчі акти, що регулюють порядок проходження служби в органах місцевого самоврядування; гендерні аспекти державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; питання формування позитивного іміджу органів державної влади. Тематика практичних занять охоплюватиме питання додержання вимог законодавства про мови посадовими особами органів місцевого самоврядування під час виконання ними службових обов’язків та застосування сучасних комп’ютерних технологій в роботі органів місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 3 квітня 2017 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052