Про візит студентів Чернігівщини до Нацдержслужби України та Верховної Ради

Студенти вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина, які проходять навчання за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування: правовий статус, стиль і методи роботи» 7 квітня відвідали Національне агентство України з питань державної служби та Верховну Раду України.

У Національному агентстві України з питань державної служби
У Національному агентстві України з питань державної служби

Навчальний візит розпочався в Національному агентстві України з питань державної служби, де з молодими людьми спілкувався заступник голови Нацдержслужби Андрій Заболотний. Він розповів молодим людям про власний досвід роботи в органах державної влади; переваги та вимоги до професійної діяльності державного службовця. «Під час співбесіди при вступі на державну службу не варто переживати про відсутність професійного досвіду. Навчання у внз, участь у студентському самоврядуванні, звичайне спілкування з людьми – це теж досвід, на який треба спиратися, – наголосив Андрій Заболотний. – Почати працювати краще в районі, бо саме тут формується світогляд, вміння комунікувати з людьми та приймати відповідні рішення з врахуванням інтересів громадян».

У Комітеті з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму
У Комітеті з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

Далі розмова продовжилася у комітетах Верховної Ради, а саме – Комітеті з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму та Комітеті з питань науки і освіти. Секретар Комітету та голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Анна Романова наголосила про необхідність змін у молодіжній політиці та перебудови системи дошкільного та шкільного виховання, яка має працювати на формування активної та успішної особистості. Вона згадала про новий законопроект (реєстр. № 6048), який дасть можливість поліпшити взаємодію молоді та держави, активізувати молодіжні громадські ініціативи та посилити захист молоді. Анна Романова звернула увагу на перспективи туристичної галузі в Україні. Розвиток туризму сприятиме покращенню економічної ситуації (створення нових робочих місць) та єднанню українців, які через подорожі країною зможуть познайомитися з культурою, традиціями кожного регіону та краще сприйматимуть один одного.

Заступник голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Денис Силантьєв розповів про досягнення Комітету стосовно розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні. Зокрема, це зниження податку для представників малого бізнесу, які готові вкладати кошти в реконструкцію спортивних об’єктів; виділення грошових коштів з Фонду регіонального розвитку на облаштування спортивної інфраструктури міст, селищ та сіл.

Головний консультант секретаріату Комітету з питань науки і освіти Євген Красняков говорив про законодавче забезпечення щодо реалізації державної освітньої політики та роботу над базовим Законом України «Про освіту» (реєстр. № 3491-д). Мова йшла про необхідність підвищення рівня якості української освіти, забезпечення рівних можливостей доступу до неї кожної дитини; децентралізації управління освітою; оновлення стандартів; поступовий перехід до 12-річної середньої освіти з реалізацією профільного навчання; підвищення соціального статусу педагога та забезпечення гарантій держави педагогічним та науково-педагогічним працівникам.

Наостанок студенти побували на екскурсії в будинку Верховної ради України. Прогулюючись кулуарами парламенту, вони мали нагоду почути цікаву розповідь про історію самої будівлі та побачити місця, де приймалися ключові для незалежної України рішення та ухвалюється її сучасне законодавство. Безпосередньо в сесійній залі студенти дізналися про те, як змінювався інтер’єр приміщення, депутатський склад Верховної ради; за яким порядком розміщуються представники депутатських фракцій, проводяться сесії, функціонує система «Рада» тощо. Також студентам розповіли про те, як звичайні громадяни можуть бути присутніми на сесії парламенту.

Час оприлюднення: 10 квітня 2017 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052