Нова служба в місцевому самоврядуванні: семінар у Мені

Про основні засади реформування служби в органах місцевого самоврядування йшлося під час семінару, що пройшов 12 квітня у Мені. Його учасниками стали працівники виконавчого апарату районної ради, посадовці органів місцевого самоврядування відповідного району. В центрі уваги – Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування України», ухвалений Парламентом 9 лютого поточного року. З огляду на вето Президента України під час навчання розглядалися як основні положення зазначеного нормативно-правового акту, так і пропозиції Президента, а саме: щодо базового рівня нарахування зарплати та віднесення до посад служби в органах місцевого самоврядування посад заступників сільських, селищних та міських голів. Також розглядалися положення підзаконних нормативно-правових актів, на підставі яких закон запроваджуватиметься.

Учасників семінару цікавили такі питання: як відбуватиметься присвоєння нових рангів, на яких засадах формуватиметься зарплата посадовців, зокрема – в об`єднаних територіальних громадах, чи буде бухгалтер службовцем чи ні, до кого та на яких засадах застосовуватиметься положення ст. 37 (про пенсійне забезпечення) старого Закону України «Про державну службу». Окремо розглядалися питання електронного декларування, зокрема – формування запиту до Державної фіскальної служби через електронний кабінет платника та деякі інші питання.

Проводили заняття заступник начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Валентин Дубок, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Бойко.

Час оприлюднення: 12 квітня 2017 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052я