Про реформу служби в органах місцевого самоврядуванні: навчання у Ніжині

Валентин Дубок
Валентин Дубок

Біля шістдесяти посадових осіб місцевого самоврядування виконкому Ніжинської міської ради та його структурних підрозділів взяли участь у семінарі «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України». Розглядалися основні положення нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування України», зауваження до нього Президента України, а також зміст постанов уряду та юстованих наказів Національного агенства України з питань державної служби, за допомогою яких зазначений Закон запроваджуватиметься. Також надавалися консультації з електронного декларування.

Володимир Бойко
Володимир Бойко

         Учасників семінару цікавили такі питання: як присвоювати ранги в разі переходу від державної служби до служби в органах місцевого самоврядування; чим відрізняються зарплата службовців місцевого самоврядування від працівників, що виконують функції з обслуговування; чи буде доведено урядом перелік їхніх посад; чим відрізнятимуться посади службовців місцевого самоврядування від посад, які виконуватимуть функції з обслуговування; від якої дати рахуватиметься час перебування службовця на посаді; як розраховуватимуться майбутні оклади службовців місцевого самоврядування та доплата за ранг; чому існує велика різниця між зарплатами спеціалістів та керівників; чи не краще було для визначення зарплати службовців застосувати єдину тарифну сітку; чи не можна автоматично переносити дані особистого кабінету платника податків до електронної декларації.

         Проводили заняття заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Валентин Дубок, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Бойко.

Час оприлюднення: 13 квітня 2017 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052я

«Обіг земель сільськогосподарського призначення в Україні»

Чергова експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики відбулася 13 квітня 2017 р. на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, громадськість говорили про проект Закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення».

Під час зустрічі директор Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру Олександр Васильович Краснолуцький охарактеризував роботу, яка ведеться навколо проекту Закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Зокрема він назвав основні аспекти, які стосуються врегулювання питань земель сільськогосподарського призначення, земель які знаходяться під проектними польовими дорогами, а також необхідність встановлення вимог до продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної чи комунальної власності на електронних торгах. Також Олександр Васильович наголосив на необхідності встановлення підходу до загальнодержавної національної оцінки  земель. Загалом, вищезазначений проект Закону має на меті правове врегулювання питань, пов’язаних з відкриттям ринку земель в Україні, запровадження при цьому особливого механізму обігу земель сільськогосподарського призначення зі збалансованим дотриманням та захистом приватних, громадських, суспільних та держаних інтересів.

Представники областей мали можливість долучитися до дискусії. Насамперед виникли питання стосовно заборони зміни цільового призначення земель сільськогосподарського призначення, врегулювання питань польових доріг, а також втрата права власності на землю.

Час оприлюднення: 13 квітня 2017 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052