«Розвиток профілю ОТГ. Визначення унікальності ОТГ. Розроблення інвестиційної візитки»

Консультаційний семінар для голів об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Чернігівської області проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації 19-20 квітня 2017 р. Захід проводиться в рамках реалізації проекту «Сталий розвиток об’єднаних територіальних громад Чернігівської області» за сприяння Фонду Ганса Зайделя. Його метою є ознайомлення учасників з принципами муніципальної політики і сталого розвитку, вимогами до розроблення профілю, інвестиційних візиток ОТГ та створення можливостей для обміну досвідом з розвитку ОТГ.

Насамперед учасники семінару візьмуть участь у дискусії щодо визначення основних завдань голови ОТГ, розуміння муніципальної політики, її циклу та практичного застосування в ОТГ. Керівники місцевого самоврядування висловлюватимуть думку щодо сталого розвитку в цілому та застування його принципів для ОТГ, наводитимуть приклади сталого розвитку громад.

Подальша мова йтиме про профіль, унікальність, ресурси ОТГ, ланцюги створення доданої вартості; структуру інвестиційної візитки ОТГ. Під час дискусійних панелей голови громад обговорюватимуть перші кроки після об’єднання громад, виклики та можливості; шляхи покращення доступу громадян до адміністративних послуг, підходи до створення ЦНАПів; залучення громадян до прийняття рішень з сталого розвитку ОТГ.

Учасники семінару звернуть увагу на Європейську модель залучення громадян до прийняття рішень та практичне  застосування бенчмаркінгу для сталого розвитку ОТГ. Кожне обговорення супроводжуватиметься виконанням певних практичних завдань, як то розробка заходів щодо реалізації муніципальної політики; встановлення причинно-наслідкових зв’язків для проблем сталого розвитку ОТГ;  підготовка та обговорення інвестиційних візиток та унікальності своїх ОТГ тощо. Модератором дискусій виступатиме голова правління ГО «Інститут врядування», консультант з управління Анатолій Чемерис.

Час оприлюднення: 19 квітня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052