Основні напрями діяльності місцевих органів влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей

Тематичний короткотерміновий семінар щодо захисту прав та законних інтересів дітей проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 25–26 квітня 2017 р. Навчання проводиться для керівників служб у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад Ніжина, Прилук, Новгород-Сіверського, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад.

Учасники семінару ознайомляться з основними напрямами діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав, свобод та законних інтересів дітей; складовими захисту прав дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, в умовах децентралізації влади. Тематика наступних лекцій та конверсаторіумів стосуватиметься соціально-правового захисту дітей, які перебувають у центрах соціально-психологічної реабілітації дітей; захисту інформації в Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти»; питань створення та функціонування сімей патронатних вихователів; особливостей реалізації інформаційного законодавства у діяльності органів влади.

Далі обговорюватимуться актуальні аспекти діяльності служб у справах дітей щодо усиновлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, ведення обліку кандидатів в усиновлювачі, здійснення нагляду за усиновленими дітьми, аналіз річних звітів щодо обліку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (звіт 1-ОПС); питання функціонування прийомних сімей (ПС) та дитячих будинків сімейного типа (ДБСТ) в області.

Керівники служб у справах дітей візьмуть участь у «круглих столах», під час яких обговорюватиметься стан реалізації прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у сімейному оточенні та міжвідомча взаємодія у вирішенні проблем соціально-правового захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Час оприлюднення: 25 квітня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052