«Реалізація державної політики у сфері зміни клімату»

27 квітня 2017 р. на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулася чергова експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики. В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Міністерства екології та природних ресурсів України, громадськість говорили про Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року. До обговорення долучились представники шести областей держави.

Під час зустрічі мова йшла про глобальну проблему зміну кліматичних умов на планеті. Відповідно це впливає на розвиток галузей економіки. Спектр питань є величезним, а виклики дуже серйозні. Відтак, 7 грудня 2016 року уряд затвердив  Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року. Ця Концепція  має на меті вдосконалення державної політики у сфері зміни клімату для досягнення сталого розвитку держави, створення правових та інституційних передумов для забезпечення поступового переходу до низьковуглецевого розвитку за умови економічної, енергетичної та екологічної безпеки і підвищення добробуту громадян.

До дискусії активно долучились представники областей. Так було визначено зауваження та пропозиції до Концепції. Зорема, є недоцільним створення і впровадження внутрішньої системи торгівлі квотами на викиди парникових газів відповідно до положень Директиви 2003/87/ЄС. Також висловлено побажання в забезпеченні державних установ та організацій службовими автомобілями які є безпечними для екології (гібриди) на кшталт поліцейських «Toyota Prius».

Час оприлюднення: 27 квітня 2017 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052