Зустріч із юристами

28 квітня перший заступник голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича зустрівся з працівниками юридичних служб апаратів райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Спілкування проходило в рамках зустрічі за «круглим столом» під час семінару «Нормативно-правове забезпечення діяльності державних службовців в органах виконавчої влади».

Леонід Сахневич наголосив на важливості та відповідальності посади юриста і їхньому основному  завданні – забезпеченні законності в органах місцевої державної влади, органах місцевого самоврядування, на території району чи громади в цілому. Йшлося й про проблеми, що існують: плинність кадрів, нові умови роботи, зокрема, пов`язані з процесами децентралізації, суперечності в законодавстві, рівень правової культури та ін.

Завершилася зустріч відповідями на запитання слухачів.

Час оприлюднення: 28 квітня 2017 року

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Посадові особи місцевого самоврядування Ічнянського району знайомилися з основними аспектами Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг  «Основні засади  реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади, інших категорій слухачів за визначенням Ічнянського району.

У відкритті та роботі семінару взяли участь Герасименко Григорій Васильович – голова Ічнянської районної ради та Бондар Олександр Іванович – голова Ічнянської районної державної адміністрації.

Учасники семінару ознайомилися з основними аспектами нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; ознайомилися із підзаконними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог закону про службу в органах місцевого самоврядування. Посадовці цікавились, коли вступить в силу новий закон, яка заробітна плата передбачається для службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування.

Проводили семінар Підгайний Петро Михайлович – заступник директора центру, магістр державної служби та Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління.

Час оприлюднення: 28 квітня 2017 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

 

Про питання децентралізації та спільного розвитку говорили в Ріпках

Римма Олексенко, Сергій Гарус та Юрій Вдовенко
Римма Олексенко, Сергій Гарус та Юрій Вдовенко

Семінар-тренінг «Процес децентралізації та спільний розвиток території» проходив у Ріпках 27 квітня 2017 року.  Учасники спілкування,   а це – представники Ріпкинської селищної ради, районної ради та райдержадміністрації, голови територіальних громад, депутати, вчителі, лікарі та активні громадяни дискутували щодо процесів децентралізації по відношенню до свого регіону, тобто спроможності майбутніх об’єднаних територіальних громад (ОТГ), пошуку та розподілу ресурсів для їх існування, розвитку системи надання адміністративних послуг, мережі закладів освіти та охорони здоров’я. Водночас мова йшла про сприйняття та визначення пріоритетів спільного розвитку.Увага присутніх зверталася на стан нинішньої ситуації щодо створення об’єднаних територіальних громад на Чернігівщині. Коментуючи наявні добутки та виклики, доцент Чернігівського національного технологічного університету, кандидат економічних наук Юрій Вдовенко, наголосив на необхідності стратегічного бачення при формуванні ОТГ тобто, для чого вона створюється, яка її фінансова та матеріальна основа, який буде обсяг податків до бюджету громади тощо.  Римма Олексенко – голова ГО «Центр сприяння розвитку громад» розповіла учасникам семінару про можливості щодо залучення зовнішніх джерел фінансування для розвитку територій та звернула увагу на приклади проектних заявок, що подавалися громадами Чернігівської області до Державного фонду регіонального розвитку. Потенційні апліканти отримали низку порад щодо підготовки успішних проектів, як не створювати самим собі зайвих бар’єрів (незнання іноземних мов, специфіки тощо), вміти креативно поєднувати свої погляди на мету проекту, правильно формулювати та лаконічно висловлювати його проблему.

 

Семінар  організовано Сіверським інститутом регіональних досліджень у співпраці з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації, Ріпкинською селищною радою, Корпусом Миру США в Україні.

Час оприлюднення: 28 квітня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052