Про основні аспекти реформування служби в органах місцевого самоврядування

– йшлося на виїзному семінарі-тренінгу «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України», який Центр підвищення кваліфікації кадрів провів для посадових осіб місцевого самоврядування Куликівського району.

У ході семінару Підгайний Петро Михайлович – заступник директора центру, магістр державної служби та Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління ознайомили посадовців з основними аспектами нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», а також із підзаконними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог закону про службу в органах місцевого самоврядування.

Під час семінару присутні цікавились, яка розрахункова величина застосовуватиметься при визначенні розмірів посадових окладів службовців місцевого самоврядування (прожитковий мінімум, установлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року, чи мінімальна заробітна плата), надбавкою за ранг та вислугу років тощо.

У відкритті та роботі семінару взяли участь Халімон Наталія Миколаївна – голова Куликівської районної ради та Крепосний Юрій Григорович – заступник голови Куликівської районної ради.

Час оприлюднення: 16 травня 2017 року.
      Виконавець: Підгайний П.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052

Підготовка, прийняття та організація виконання управлінських рішень в органах державної влади та місцевого самоврядування

таку назву має тематичний короткотерміновий семінар, що проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 16 – 17 травня 2017 р. Навчання проводиться для начальників відділів (секторів) організаційної роботи апаратів райдержадміністрацій та працівників виконавчого апарату об’єднаних територіальних громад, на яких покладено обов’язки щодо здійснення організаційно-масової роботи.

Учасники семінару
Учасники семінару

Увага присутніх звертатиметься на стиль, форми та методи організаційно-масової роботи в органах виконавчої влади; основні завдання та організацію роботи з документами (в т.ч. для службового користування) в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування; додержання вимог законодавства про мови посадовими і службовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування під час підготовки та прийняття управлінських рішень.

Далі розглядатимуться питання кадрового забезпечення державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; положення сучасного антикорупційного законодавства України (Закон України «Про запобігання корупції»); суть комунікативної компетентності державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування. Також слухачі отримають практичні поради щодо належного виконання законодавства про доступ до публічної інформації та дізнаються про можливості застосування інформаційних технологій в державному управлінні.

Час оприлюднення: 16 травня 2017 року
Виконавець: Казіміров Д.В.
конт. тел.: (0462) 676 052

Юридичні аспекти організації роботи з виплати пенсій в органах Пенсійного фонду України

Тематичний короткотерміновий семінар щодо юридичних аспектів виплати пенсій проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 16 по 19 травня 2017 р. Участь у навчанні беруть фахівці юридичних служб управлінь Пенсійного фонду в області.

Обговорюватимуться актуальні питання забезпечення додержання законодавства в діяльності органів Пенсійного фонду України; результати перевірок стану організації правової роботи в органах Фонду, шляхи удосконалення якості правової роботи; представлення інтересів органів Фонду в судах та організація роботи органів Пенсійного фонду України щодо виконання законодавства про пенсійне забезпечення.

Учасники навчання ознайомляться з можливостями нових технологій

та сервісами Пенсійного фонду України, роботою з веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України; застосуванням законодавства України про банкрутство; положеннями ЗУ «Про державну службу» та «Про запобігання корупції»; особливостями взаємодії органів Державної виконавчої служби з органами Пенсійного фонду України та особливостями організації і проведення публічних закупівель.

Тематика практичних занять та тренінгів стосуватиметься правил ділового мовлення як складової адміністративної культури державного службовця; особливостей ораторського мистецтва та взаємодії оратора з аудиторією; етики та корпоративної культури державного службовця; психологічних засад ділового спілкування та способів вирішення конфліктних ситуацій.

Час оприлюднення: 16 травня 2017 року
Виконавець: Казіміров Д.В.
конт. тел.: (0462) 676 052

Публічні закупівлі: від теорії до практики

Семінар з питань проведення публічних закупівель проходиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 16 по 19 травня 2017 р. Його учасники ознайомляться із засадами державної політики у сфері закупівель; особливостями нормативно-правової бази (ЗУ «Про публічні закупівлі»); основними положеннями, відмінностями нового закону, сферою його застосування та іншими нормативно-правовими актами. Розглядатимуться функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Зінаїда Рубан
Зінаїда Рубан

Фахівці в сфері закупівель ознайомляться з порядком роботи електронних систем закупівель (tender.me.gov.ua/prozorro.gov.ua); особливостями проведення допорогових закупівель та електронного аукціону. Висвітлюватимуться засади планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі (єдиний закупівельний словник ДК 021:2015). Мова йтиме про способи організації закупівельної діяльності; примірне положення, повноваження, функції тендерного комітету та уповноваженої особи; особливості створення централізованих закупівельних організацій.

Увага присутніх звертатиметься на порядок організації та проведення процедури відкритих торгів, що включає: порогові показники при здійсненні закупівлі; оголошення про проведення відкритих торгів; строк для подання пропозицій, етапи відкритих торгів (загальна схема), період подачі пропозицій, зміни до тендерної документації, аукціон, період кваліфікації, визначення переможця та укладення договору. Далі висвітлюватимуться етапи відкритих торгів з публікацією англійською мовою та особливості проведення конкурентного діалогу.

Учасники семінару ознайомляться з вимогами до змісту тендерної документації; вимогами до технічної специфікації, опису предмета закупівлі; встановлення кваліфікаційних критеріїв; надання роз’яснень та внесення змін до документації конкурсних торгів. Обговорюватимуться питання щодо виду тендерного забезпечення; умов забезпечення пропозиції; неповернення забезпечення, перевірки дійсності забезпечення; контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель. Також говоритиметься про відповідальність за порушення у сфері закупівель; державне регулювання та функції контролюючих органів.

Програмою семінару запланована серія практикумів щодо проведення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro; процедури відкритих торгів; переговорної процедури закупівлі та вимог тендерної документації щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Час оприлюднення: 16 травня  2017 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052