Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України

Постійно діючий семінар з питань реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Перші заняття проводяться з 31 травня по 1 червня 2017 р. Участь у навчанні беруть керівники апаратів райдержадміністрацій, керуючі справами виконавчих апаратів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад.

У рамках семінару відбулася зустріч представників державної влади та місцевого самоврядування із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Наталією Романовою. У ході бесіди, що стосувалася ефективності роботи органів виконавчої влади в сучасних умовах, вона наголосила, що сьогодні для її представників як ніколи є важливим вміння спілкуватися та співпрацювати з громадськістю. Водночас з огляду на зміни, що відбуваються у форматі відносин між державою та місцевим самоврядуванням, представники виконавчої влади мають проявляти достатню гнучкість та мудрість, відповідаючи на запити громадян, вирішуючи певні суперечності тощо. Під час діалогу було розставлено основні акценти в роботі місцевих органів влади, з’ясовано основні проблемні питання в районах і містах, які стосуються вдосконалення управлінського процесу, стилю, форм і методів діяльності органів виконавчої влади, поглиблення їх взаємодії і співпраці з органами місцевого самоврядування у вирішенні економічних і соціальних питань.

Подальша мова йшла про нормотворчість місцевих державних адміністрацій при прийнятті управлінських рішень; підзаконні нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження державної служби в органах виконавчої влади відповідно до вимог Закону України «Про державну службу» та питання фінансового, кадрового забезпечення державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

Окрім цього, учасники семінару ознайомляться з польським досвідом самоврядування; станом реалізації реформи місцевого самоврядування та територіального устрою України (виклики та завдання об’єднаних територіальних громад); дізнаються про способи управління особистою ефективністю та методики подолання синдрому «професійного вигорання» на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 31 травня 2017 року
Виконавець: Казіміров Д.В.
конт. тел.: (0462) 676 052