Підготовка проектів регіонального розвитку

Виїзний тематичний короткостроковий  семінар-тренінг з Підготовки проектів регіонального розвитку проведений Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації спільно з Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації  01 червня 2017 р. в м. Сновськ  для посадових осіб місцевого самоврядування, інших категорій слухачів, за визначенням керівництва районної державної адміністрації.Участь у відкритті взяв голова райдержадміністрації  Радібеда В.В.

Під час даного заходу зазначену  тему детально висвітлила начальник відділу Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Помеленко І.В.   Про шляхи залучення позабюджетних коштів для реалізації проектів місцевого розвитку поінформувала учений секретар Центру Чабак Л.А.

Заступник директора Центру Подоляк Л.П. акцентував увагу присутніх на необхідності використання можливостей Програми секторальної бюджетної підтримки ЄС для реалізації регіональних проектів,яка найближчим часом запрацює,та підвів підсумки семінару.

Час оприлюднення: 01 червня 2017 р.

Виконавець: Подоляк Л.П..

конт. тел.: (0462) 676-052

«Упорядкування здійснення любительського рибальства та господарської діяльності на внутрішніх водних об’єктах»

1 червня 2017 р. на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулася чергова експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики. В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Державного агентства рибного господарства України, громадськість говорили про проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 992». До обговорення долучились представники шести областей держави.

Під час зустрічі зазначалося що проект постанови розроблений з метою внесення змін до Порядку здійснення спеціального використання водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), внутрішніх морських водах, територіальному морі, виключній (морській) економічній зоні та на континентальному шельфі України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 992, що дозволить узгодити застосовані в ньому норми, а також усунути неточності, які містяться в Порядку.

Час оприлюднення: 1 червня 2017 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Децентралізацію та спільний розвиток території обговорювали в Куликівці

31 травня сільські голови, представники Куликівської селищної та районної рад обговорювали поточні питання децентралізації та спільного розвитку в рамках однойменного семінару.

Учасники навчання з громади, яка знаходиться в процесі об’єднання, формували проблеми та виклики, з якими вони зіткнуться у недалекому майбутньому. Серед них називалися труднощі в наданні соціальних послуг, ремонті доріг, благоустрою території, інформаційному забезпеченні й відсутності веб-сайтів, проблеми в організації дозвілля молоді та забезпечення правопорядку тощо. Учасники спільними зусиллями шукали шляхи вирішення цих проблем, аналізували відповідний наявний потенціал в громадах.

Також учасників семінару цікавили питання служби в органах місцевого самоврядування, новели в законодавстві, європейський досвід реформування тощо.

Організатори навчання Куликівська селищна рада, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації, Сіверський інститут регіональних досліджень та Корпус Миру США .

Час оприлюднення: 01 червня 2017 р.

Виконавець:Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

Підготовка проектів регіонального розвитку

Виїзний тематичний короткостроковий  семінар-тренінг з Підготовки проектів регіонального розвитку проведений Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації спільно з Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації  31травня 2017 р. в м. Корюківці  для посадових осіб місцевого самоврядування, інших категорій слухачів, за визначенням керівництва районної державної адміністрації.Участь у відкритті взяли:  голови райдержадміністрації  та ради Мірошніченко О.В.,Чернуха В.І.,перший заступник голови РДА Ющенко А.А.

Під час даного заходу зазначену  тему детально висвітлила начальник відділу Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Помеленко І.В.          Про шляхи залучення позабюджетних коштів для реалізації проектів місцевого розвитку поінформував заступник директора Центру Подоляк Л.П.                         Він також акцентував  увагу присутніх на необхідності використання можливостей Програми секторальної бюджетної підтримки ЄС на ці цілі,яка найближчим часом запрацює,та підвів підсумки семінару.

Час оприлюднення: 01 червня 2017 р.

Виконавець: Подоляк Л.П..

конт. тел.: (0462) 676-052