Про особливості проходження служби виборними посадовими особами та службовцями місцевого самоврядування йшлося під час семінару у Новгород-Сіверському районі

Виїзний семінар-тренінг  «Основні засади  реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України» проведено Центром підвищення кваліфікації кадрів для посадових осіб місцевого самоврядування Новгород-Сіверського району.

         Під час відкриття семінару голова Новгород-Сіверської районної ради Кауфман В’ячеслав Маркович звернув увагу присутніх на актуальності вивчення основних засад реформування місцевого самоврядування, в тому числі нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Він, у свою чергу, зазначив, що у новому Законі відображено європейський та найкращий вітчизняний досвід місцевого самоврядування та публічної служби. Його впровадження підсилить правову, організаційну та фінансову спроможність місцевого самоврядування, збільшить привабливість служби в органах місцевого самоврядування, забезпечить її відкритість та зростання професіоналізму службовців. Також В’ячеслав Маркович висловив впевненість, що цей Закон стане важливим фактором децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування.

Під час семінару Підгайний Петро Михайлович – заступник директора центру, магістр державної служби та Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління ознайомили присутніх з основними аспектами нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; підзаконними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог закону про службу в органах місцевого самоврядування.

Учасники семінару цікавились питаннями визначення категорій та рангів посадових осіб місцевого самоврядування, оплати праці, а також вступу громадян України на службу в органи місцевого самоврядування, її проходження та припинення тощо.

У роботі семінару взяла також участь Разумейко Наталія Володимирівна  –  заступник голови – керівник апарату  Новгород-Сіверської районної державної адміністрації.

Час оприлюднення: 08 червня 2017 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

Посадовці самоврядних структур Борзнянського району вивчали принципи, правові та організаційні засади служби в органах місцевого самоврядування відповідно до нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

Центр підвищення кваліфікації кадрів для посадових осіб місцевого самоврядування інших категорій слухачів за визначенням Борзнянського району провів виїзний семінар-тренінг  «Основні засади  реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України».

Під час семінару присутні ознайомилися з основними аспектами нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; ознайомилися із підзаконними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог закону про службу в органах місцевого самоврядування.

Посадовці цікавились, фінансовим забезпеченням служби в органах місцевого самоврядування, повноваженнями керівника служби в органах місцевого самоврядування, порядком проведення конкурсу на зайняття вакантних посад службовців місцевого самоврядування, посадовими окладами службовців тощо.

Проводили семінар Підгайний Петро Михайлович – заступник директора центру, магістр державної служби та Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління.

У відкритті та роботі семінару взяли участь Горбащенко Віктор Владиславович – голова Борзнянської районної ради та Козішкурт Андрій  Миколайович – заступник голови Борзнянської районної ради.

Час оприлюднення: 08 червня 2017 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

Організація роботи центрів надання адміністративних послуг

За програмою тематичного короткотермінового семінару Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 8 червня 2017 р. проведено навчання для адміністраторів та працівників центрів надання адміністративних послуг районних державних адміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад.

Увага присутніх зверталася на нормативно-правове забезпечення діяльності центрів надання адміністративних послуг; законодавчі зміни в організації надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування; окремі питання надання відомостей з державного земельного кадастру земельного кадастру адміністраторами Центрів надання адміністративних послуг.

Також йшлося про практичне застосування надання адміністративних послуг по реєстрації місця проживання (перебування) в центрах надання адміністративних послуг; оформлення і видачу паспортів громадянина України (ID-карта) та впровадження електронних сервісів в системі надання адміністративних послуг.

Час оприлюднення: 8 червня 2017 року
Виконавець: Казіміров О.В.
конт. тел.: (0462) 676 052