Комунікації та інформаційне забезпечення державного управління

Тематичний короткотерміновий семінар щодо комунікацій та інформаційного забезпечення державного управління проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 13 – 14 червня для cпеціалістів виконавчого апарату обласної ради, управління комунального майна обласної ради, районних рад, міських рад міст обласного значення, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад.

Учасники семінару дізнаються про принципи і методи побудови ефективних комунікацій; застосування нових медіа в роботі посадових осіб  місцевого самоврядування; використання комунікаційних сервісів в мережі Інтернет та заходи з інформаційної безпеки.

Далі висвітлюватимуться психологічні засади продуктивності ділового спілкування (конфлікти та способи їх вирішення); техніки комунікації в діловому спілкуванні та правила активного слухання в процесі комунікації; складові невербальної комунікації під час ведення переговорів. Також мова йтиме про застосування критики та компліментів в діловому спілкуванні; маніпуляції в процесі ділової комунікації та під час ведення переговорів.

Час оприлюднення: 13 червня 2017 року
Виконавець: Казіміров Д.В.
конт. тел.: (0462) 676 052

Підготовка проектів регіонального розвитку

Виїзний тематичний короткостроковий  семінар-тренінг з Підготовки проектів регіонального розвитку проведений Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації спільно з Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації  13 червня 2017 р. на базі Ічнянської райдержадміністрації  для посадових осіб місцевого самоврядування, ОТГ та інших категорій слухачів, за визначенням керівництва районної  державної адміністрації.Участь у відкритті взяли: голова РДА Бондар О.І,голова районної  ради ГерасименкоГ.В.,заступник голови РДА Рябчун Л.М.   та керівник апарату      Свинар М.А..

Під час даного заходу зазначену  тему детально висвітлила начальник відділу Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Помеленко І.В.    

Заступник директора Центру Подоляк Л.П. акцентував увагу присутніх на необхідності використання можливостей залучення позабюджетних коштів для реалізації проектів місцевого розвитку та Програми секторальної бюджетної підтримки ЄС ,яка найближчим часом запрацює,а також підвів підсумки семінару.

Час оприлюднення: 13 червня 2017 р.

Виконавець: Подоляк Л.П..

конт. тел.: (0462) 676-052

Дискусії щодо децентралізації в Городні

Депутати, сільські та селищні голови, представники Городнянської міської та районної рад, Городнянської райдержадміністрації активно дискутували та обговорювали питання децентралізації під час семінару, проведеного 8 червня в м. Городня.

Дискусія вийшла насиченою, адже учасників зустрічі цікавило все: заробітна плата посадовців після об’єднання, посадові обов’язки, посади, функції районної державної адміністрації та районної ради.

Учасники навчання висловлювали свою думку щодо розуміння плану децентралізації у громаді, визначення пріоритетних цілей та завдань для розвитку, фінансування об’єднаної територіальної громади та функціонування її бюджету, наявності стратегії розвитку тощо.

Також слухачів цікавили проблеми та виклики, з якими вони зіткнуться у недалекому майбутньому.

Організатори навчання Городнянська міська рада, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації, Сіверський інститут регіональних досліджень та Корпус Миру США .

Час оприлюднення: 09 червня 2017 р.

Виконавець:Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052