Навчання з питань децентралізації та спільного розвитку в Лосинівці

Посадовці Лосинівської об’єднаної територіальної громади пройшли навчання за програмою семінару «Процес децентралізації та спільний розвиток території».

Учасники семінару знайомилися з механізмами залучення позабюджетних коштів, зовнішніх джерел фінансування для реалізації проектів місцевого розвитку, вивчали кращі практики в цьому напрямі. Увага акцентувалася на можливостях підтримки реформи децентралізації та нових громад.

Окремий блок навчання було присвячено стратегічному плануванню розвитку територіальної громади. Йшлося про правове забезпечення розробки стратегій розвитку ОТГ, методологію розробки стратегій. Навчання включало як теоретичний так і практичний аспект.

Організатори навчання Лосинівська селищна рада, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації, Сіверський інститут регіональних досліджень та Корпус Миру США .

Час оприлюднення: 14 червня 2017 р.

Виконавець:Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

Управління персоналом в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування

Тематичний короткотерміновий семінар щодо управління персоналом в органах місцевої влади проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 14 – 15 червня. Навчання призначене для начальників відділів (завідувачів секторів) управління персоналом структурних підрозділів обласної державної адміністрації, апарату районних державних адміністрацій, Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад та працівників виконавчого апарату об’єднаних територіальних громад, на яких покладено обов’язки щодо здійснення кадрової роботи.

Під час семінару розглядаються питання впровадження Закону України «Про державну службу» в обласній та районних державних адміністраціях; порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби (умови проведення конкурсу, вимоги до професійної компетентності кандидатів, порядок проведення тестування, співбесіди та інших видів оцінювання кандидатів); порядок організації проведення спеціальної перевірки відповідно до ЗУ «Про запобігання корупції» та перевірки відповідно до ЗУ «Про очищення влади».

Також висвітлюються особливості проходження державної служби (умови та порядок надання відпусток, організація кадрового діловодства та приведення особових справ державних службовців у відповідність до діючого законодавства про державну службу); дисциплінарної відповідальності державних службовців; врегулювання конфлікту інтересів; дотримання вимог чинного законодавства щодо прийняття на державну службу (присвоєння рангів державних службовців, обчислення стажу роботи, встановлення надбавок та заохочень) та представлення до нагородження державними нагородами, відомчими та відзнаками обласної державної адміністрації.

Наостанок слухачі дізнаються про основні завдання та організацію роботи з документами в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування; шляхи та методи запобігання синдрому «професійного вигорання» керівника і підлеглих на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 14 червня 2017 року
Виконавець: Казіміров Д.В.
конт. тел.: (0462) 676 052