У Варвинському районі вивчали основні аспекти нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг  «Основні засади  реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців, інших категорій слухачів за визначенням Варвинського району.

Під час семінару Підгайний Петро Михайлович – заступник директора центру, магістр державної служби та Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління ознайомили присутніх з основними аспектами нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; ознайомилися із підзаконними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог закону про службу в органах місцевого самоврядування.

Посадовці цікавились фінансовим забезпеченням служби в органах місцевого самоврядування, повноваженнями керівника служби в органах місцевого самоврядування, порядком проведення конкурсу на зайняття вакантних посад службовців місцевого самоврядування, посадовими окладами службовців, складом конкурсної та дисциплінарної комісії, соціально-побутовим забезпеченням службовців місцевого самоврядування, видами дисциплінарних стягнень та загальні умови їх застосування тощо.

 

Час оприлюднення: 21 червня 2017 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

Муніципальна політика та нове публічне управління у контексті стратегічних пріоритетів ОТГ. Розроблення планів соціально-економічного розвитку

Семінар під такою назвою проходить 21-22 червня 2017 р. для голів об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та голів громад, що готуються до об’єднання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації. Захід організований в рамках реалізації проекту «Сталий розвиток об’єднаних територіальних громад Чернігівської області» за підтримки Фонду Ганса Зайделя, що розрахований на весь 2017 рік.

Семінар ставить собі за мету ознайомити учасників з основами нового публічного управління та вимогами до розроблення планів  соціально-економічного розвитку територій  відповідно до європейських принципів та методів планування розвитку територій.

Очільники територіальних громад братимуть участь у серії дискусій та практичних вправ щодо вивчення принципів та методів нового публічного управління, розроблення стратегій об’єднаних територіальних громад, практичного застосування Методичних рекомендацій щодо формування і реалізації прогнозних та програмних документів соціально-економічного розвитку ОТГ. Також слухачі проаналізують можливості та основні труднощі  застосування  зазначених Методичних рекомендацій та прогнозні документи соціально-економічного розвитку об’єднаної громади.

В рамках першого дня навчання відбудеться ознайомчий візит до Кіптівської об’єднаної територіальної громади, де учасники відвідають Центр надання адміністративних послуг, заклади освіти та культури та ще ряд інфраструктурних об’єктів.

Проводить семінар  голова правління ГО «Інститут врядування», консультант з управління Анатолій Чемерис.

Час оприлюднення: 21 червня 2017 року

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Підготовка проектів регіонального розвитку

Виїзний тематичний короткостроковий  семінар-тренінг з Підготовки проектів регіонального розвитку проведений Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації спільно з Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації  21 червня 2017 р. на базі  Новгород-Сіверської райдержадміністрації  для посадових осіб місцевого самоврядування та інших категорій слухачів, за визначенням керівництва районної  державної адміністрації.Участь у відкритті взяв  голова районної ради Кауфман В.М.та заступник голови РДА Чугаєва Н.М.

Під час даного заходу зазначену  тему детально висвітлила начальник відділу Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Помеленко І.В.    

Заступник директора Центру Подоляк Л.П. акцентував увагу присутніх на необхідності використання можливостей залучення позабюджетних коштів для реалізації проектів місцевого розвитку та Програми секторальної бюджетної підтримки ЄС ,яка найближчим часом запрацює,а також підвів підсумки семінару.

Час оприлюднення: 21 червня 2017 р.

Виконавець: Подоляк Л.П..

конт. тел.: (0462) 676-052