Візит до Кіптівської об’єднаної територіальної громади.

В рамках семінару “Муніципальна політика та нове публічне управління у контексті стратегічних пріоритетів ОТГ. Розроблення планів соціально-економічного розвитку”, що проходить в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за підтримки Фонду Ганса Зайделя відбувся ознайомчий візит до Кіптівської об’єднаної територіальної громади.

Учасники, а це голови об’єднаних територіальних громад та голови громад, що готуються до об’єднання поспілкувалися з сільським головою, членами виконкому, працівниками ради ОТГ та Іриною Грозенко – керівником Чернігівського регіонального відділення ВАССР, яка займається децентралізацією на Чернігівщині.  Кіптівський сільський голова Володимир Кучма розказав шлях який пройшла громада за майже два роки, про здобутки, але акцентував і на проблемах, ділився досвідом співпраці з міжнародними фондами і організаціями. Говорили про планування розвитку громади, формування бюджету, залучення інвестицій, розвиток місцевої інфраструктури, благоустрій територій, надання соціальних послуг та адміністративних послуг через відповідний центр, управління загальноосвітніми та дошкільними навчальними закладами, надання первинної медичної допомоги, утримання та організація роботи будинків культури, клубів, бібліотек, стадіонів, спортивних майданчиків.

Очільники громад відвідали Центр надання адміністративних послуг, заклади освіти та культури та ряд інфраструктурних об’єктів.

Підводячи підсумки Володимир Кучма наголосив, що такі зустрічі є вкрай необхідними для кожного голови ОТГ, адже лише обмінюючись досвідом та новими ідеями можна визначити шляхи подальшого розвитку своїх територій.

Час оприлюднення: 22 червня 2017 року

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Підготовка проектів регіонального розвитку

Виїзний тематичний короткостроковий  семінар-тренінг з Підготовки проектів регіонального розвитку проведений Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації спільно з Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації  22 червня 2017 р. на базі  Сосницької райдержадміністрації  для посадових осіб місцевого самоврядування та інших категорій слухачів, за визначенням керівництва районної  державної адміністрації.Участь у відкритті взяли в.о.  голови РДА Давиденко В.Ф. та керівник апарату Єсипенко М.С.

Під час даного заходу зазначену  тему детально висвітлила головний спеціаліст Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Василенко А.В.    

Заступник директора Центру Подоляк Л.П. акцентував увагу присутніх на необхідності використання можливостей залучення позабюджетних коштів для реалізації проектів місцевого розвитку та Програми секторальної бюджетної підтримки ЄС ,яка найближчим часом запрацює,а також підвів підсумки семінару.

Час оприлюднення: 22 червня 2017 р.

Виконавець: Подоляк Л.П..

конт. тел.: (0462) 676-052