Навчання землевпорядників сільських, селищних, міських рад та об’єднаних територіальних громад

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 11 – 15 вересня 2017 р. проводиться навчання землевпорядників сільських селищних рад сільських, селищних, міських рад (міст обласного та районного підпорядкування), об’єднаних територіальних громад (ІІ сесія).

Увага слухачів звертатиметься на методику та правові засади проведення нормативної грошової оцінки земель; процедуру затвердження і оприлюднення оцінки; проведення земельних торгів. Землевпорядники дізнаються про порядок визначення форм власності на землю та механізми реалізації права власності на землю громадянами; вирішення земельних спорів, встановлення земельних сервітутів під розміщення тимчасових споруд та МАФів. Розглядатимуться методичні засади складання проектів формування землеволодінь та землекористувань; оренди земель як важливої складової розвитку земельних відносин і соціального захисту селян та створення громадських пасовищ; актуальні питання щодо державної реєстрації прав на земельні ділянки.

Землевпорядники ознайомляться також  із положеннями ЗУ «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»; засадами благоустрою населених пунктів та територій; методикою оподаткування земельних ділянок для фізичних та юридичних осіб; можливостями використання альтернативних джерел енергії Чернігівської області та повноваженнями органів місцевого самоврядування у забезпеченні громадського порядку та дотриманні правил пожежної безпеки у територіальній громаді. На завершення навчання його учасники пройдуть комп’ютерне тестування та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 11 вересня 2017 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052