Розробка концепції сталого розвитку ОТГ, міста/селища

Семінар-консультація для голів об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та голів громад, що готуються до об’єднання, проходить в Чернігові 19-20 вересня 2017 р. Захід організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у рамках реалізації проекту «Сталий розвиток об’єднаних територіальних громад Чернігівської області» за підтримки Фонду Ганса Зайделя. Його метою є ознайомлення керівників місцевого самоврядування з принципами розробки концепції сталого розвитку ОТГ та створення ними проектів концепцій  розвитку ОТГ.

На початку семінару голова правління ГО «Інститут врядування», консультант з управління та модератор дискусій Анатолій Чемерис нагадав, що один з аспектів сталого розвитку та, відповідно, один з головних принципів у роботі голови територіальної громади – не зупинятися на досягнутому та працювати на перспективу.

Керівники місцевого самоврядування дізнаються про складові концепції розвитку ОТГ, її практичне застосування та принципи розробки концепції розвитку ОТГ в рамках регіональних стратегічних пріоритетів. Впродовж серії наступних практичних занять очільники територіальних громад визначатимуть стратегічні пріоритети та формуватимуть проекти концепцій розвитку ОТГ з подальшим проведенням SWOT-аналізу в їхньому контексті. Наостанок учасники семінару дізнаються про можливості використання  концепцій розвитку ОТГ у виборчій кампанії та в практиці розроблення планів соціально-економічного  розвитку.

Соціально-психологічні аспекти діяльності державного службовця

Про соціально-психологічні аспекти діяльності працівників органів державної влади йдеться під час тематичного короткострокового семінару, який проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для спеціалістів апарату, структурних підрозділів обласної державної адміністрації з 19 по 20 вересня 2017 р.

Програмою семінару передбачена серія практичних занять та тренінгів, під час яких висвітлюватимуться психологічні особливості процесу управління в умовах змін; лідерство як соціально-психологічний феномен; тайм-менеджмент як технологія організації робочого часу державного службовця.

Учасники семінару дізнаються про складові професійної мотивації та цілепокладання; значення вербального, невербального спілкування, дотримання норм ділової етики; культури ділового мовлення у професійній діяльності та кар’єрному зростанні державного службовця. Державні службовці отримають поради щодо вирішення конфліктних ситуацій; застосування критики та компліментів та маніпуляції, що можуть траплятися в процесі ділового спілкування.

Час оприлюднення: 19 вересня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Забезпечення ефективності та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування

Виїзний семінар з питань запобігання корупції проведений Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в у Варвинському районі 15 вересня 2017 р. Серед слухачів – посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці місцевих органів виконавчої влади та інших категорій слухачів за визначенням району. Участь у відкритті та роботі семінару взяв керівник апарату Варвинської райдержадміністрації Олександр Філоненко.

Увага присутніх зверталася на повноваження спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування; особливості відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень; положення щодо запобігання та врегулювання  конфлікту інтересів. Також мова йшла про справочинство в діяльності органів державної влади та  органів місцевого самоврядування, на яких покладено обов’язки з організації роботи щодо запобігання та протидії проявам корупції.

Час оприлюднення: 18 вересня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052