Техніка комунікації та ведення переговорів. Ділова риторика

Про тактику ведення переговорів та ораторське мистецтво йшлося під час семінару, який проходив у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 7 – 8 листопада 2017 р. До участі в навчанні були запрошені спеціалісти райдержадміністрацій, управлінь, відділів та інших структурних підрозділів облдержадміністрації, працівники виконавчого апарату об’єднаних територіальних громад, відповідальні за роботу зі зверненнями громадян. Відкрив семінар директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Під час практичних занять учасники семінару мали нагоду ознайомитися з техніками комунікацій у діловому спілкуванні; основними правилами ділової риторики; складовими невербальної комунікації та отримали практичні поради щодо ведення переговорів та підготовки публічного виступу.

Увага присутніх зверталася на практичні аспекти організації роботи зі зверненнями громадян та взаємодію в цій частині між органами державної влади і місцевого самоврядування; основні завдання та організацію роботи з документами в органах влади; необхідність додержання службовцями вимог законодавства про мови при виконанні ними службових обов’язків та практичні аспекти реалізації Законів України «Про доступ до публічної інформації» і «Про інформацію».

Час оприлюднення: 8 листопада 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Навчання бухгалтерів сільських, селищних міських рад

Навчання бухгалтерів сільських, селищних міських рад та об’єднаних територіальних громад проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 6 по 10 листопада 2017 р. (професійна програма підвищення кваліфікації, друга сесія).

Насамперед з бухгалтерами зустрілася фінансовий експерт Центрального офісу реформ при Мінрегіоні за підтримки програми U-LEAD Світлана Демиденко. Вона зосередила увагу присутніх на  особливостях фо8рмування бюджетів на 2018 р.; складання, затвердження та виконання місцевих бюджетів, а також застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі. Також учасники обговорення отримали роз’яснення щодо порядку визначення головних розпорядників коштів місцевих бюджетів.

Далі висвітлюватимуться фінансові аспекти децентралізації в Україні та інші особливості бюджетного процесу в об’єднаних територіальних громадах; зміни до бюджетного законодавства та ведення бухгалтерського обліку. Бухгалтери ознайомляться з порядком нарахування та перерахування внесків, виплати допомог, що сплачуються за рахунок Фонду соціального страхування; особливості державного фінансового контролю та типові помилки у веденні фінансово-господарської діяльності місцевих рад та отримають практичні поради щодо оформлення юридичних та фінансових зобов’язань.

Учасники навчання ознайомляться з підходами до стратегічного планування розвитку територіальної громади; розвитку сільських територій; вимогами до фінансової документації при підготовці проектів, що подаються до ДФРР; шляхами залучення позабюджетних коштів для реалізації проектів місцевого розвитку. Під час практичних занять та тренінгів йтиметься про фактори емоційного та професійного вигорання працівника публічної служби; практичне застосування електронних таблиць Місrosoft Ехсеl для ведення бухгалтерського обліку та можливостей пошукових систем мережі Internet. По завершенню навчання його учасники пройдуть тестування на предмет засвоєння набутих впродовж двох сесій знань та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 8 листопада 2017 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052