Конфлікт інтересів та пов’язані з ним обмеження: рекомендації від фахівців НАЗК

     У рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з метою роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів 22 листопада в Чернігові пройшли семінари-тренінги для державних службовців обласної, районних державних адміністрацій, територіальних підрозділів ЦОВВ в області, посадових осіб місцевого самоврядування, уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції, працівників системи безоплатної первинної правової допомоги та представників громадських організацій, які працюють у сфері запобігання та протидії корупції. Інформаційна кампанія «Конфлікт інтересів: треба знати!» проводиться Національним агентством з питань запобігання корупції за підтримки Програми розвитку ООН з 17 жовтня 2017 р.

   Уповноважена особа від Національного агентства – Шевченко Юлія Григорівна зосередила увагу присутніх на ключових аспектах поняття конфлікту інтересів, заходах щодо його врегулювання та визначеному законодавчо порядку дій щодо осіб, в яких наявний потенційний чи реальний конфлікт інтересів. Представники НАЗК також запропонували учасникам семінару практичні інструменти для  підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень, ознайомили із алгоритмом дій керівника  у зв’язку із виникненням у підлеглої особи конфлікту інтересів.

         Під час семінару посадовці отримали ряд рекоменда цій щодо оформлення повідомлення НАЗК про виявлені порушення вимог Закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів тощо. Учасники семінару-тренінгу отримали ґрунтовні відповіді на поставлені запитання.

Час оприлюднення: 22 листопада 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Майдан нашої свободи

       «Україна заслуговує на більше», – така думка стосовно бурхливих подій суспільно-політичного життя, за яких значною мірою проходило становлення нашої держави та громадянського суспільства впродовж останніх 25 років, лунала під час зустрічі за «круглим столом», що проходила в Чернігові до Дня Гідності та Свободи України 21 листопада. Співорганізаторами заходу, який зібрав представників влади, науковців, викладачів та громадських діячів, виступили органи державної влади та місцевого самоврядування, Обласна бібліотека для юнацтва та Благодійний фонд ім. Софії Русової.

         З вітальним словом до учасників зібрання звернувся радник голови обласної ради, доктор історичних наук Дмитро Никоненко. Він зауважив, що український народ, утверджуючи власну Гідність та Свободу, пройшов три майдани. Спочатку – студентську революцію  на граніті у жовтні 1990 р., згодом Помаранчеву революцію 2004 р. і нарешті революцію Гідності 2013 р., яка об’єднавши мільйони українців, стала поворотним моментом в утвердженні націон альної ідентичності та самосвідомості. Присутні у залі вшанували пам’ять героїв, які поклали своє життя в боротьбі за краще майбутнє України.

     Далі відбулося вручення подяк голови обласної державної адміністрації за під готовку документально-постановочного фільму, присвяченого поету, дисиденту-одинаку Леоніду Тереховичу. Їх отримали актор Чернігівського молодіжного театру Олексій Биш та викладач співу Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького Іван Круш.

       В своїх наступних виступах учасники обговорення згадали також діячів руху шістдесятників (серед яких – і нащадки Михайла Коцюбинського), тобто тих, хто у свій час не боявся кинути виклик тоталітарній системі, відкрито виступивши на захист української мови, культури та свободи людської особистості та продовжував відстоювати свої ідеали вже після здобуття Україною незалежності. Революція Гідності здійснила вирішальний вплив на світогляд українців, систему цінностей, ставлення до власної історії тощо. Але цим вона не завершується, українське суспільство має по-справжньому усвідомити роль та значення подій 100-річної давнини, і далі рухатися вперед, робити реальні зміни на краще, щоб нарешті побудувати державу, про яку мріяли полеглі герої Майдану та ті, хто зі зброю в руках став на захист її кордонів.

Час оприлюднення: 22 листопада 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052