Конфлікт інтересів та пов’язані з ним обмеження: рекомендації від фахівців НАЗК

     У рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з метою роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів 22 листопада в Чернігові пройшли семінари-тренінги для державних службовців обласної, районних державних адміністрацій, територіальних підрозділів ЦОВВ в області, посадових осіб місцевого самоврядування, уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції, працівників системи безоплатної первинної правової допомоги та представників громадських організацій, які працюють у сфері запобігання та протидії корупції. Інформаційна кампанія «Конфлікт інтересів: треба знати!» проводиться Національним агентством з питань запобігання корупції за підтримки Програми розвитку ООН з 17 жовтня 2017 р.

   Уповноважена особа від Національного агентства – Шевченко Юлія Григорівна зосередила увагу присутніх на ключових аспектах поняття конфлікту інтересів, заходах щодо його врегулювання та визначеному законодавчо порядку дій щодо осіб, в яких наявний потенційний чи реальний конфлікт інтересів. Представники НАЗК також запропонували учасникам семінару практичні інструменти для  підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень, ознайомили із алгоритмом дій керівника  у зв’язку із виникненням у підлеглої особи конфлікту інтересів.

         Під час семінару посадовці отримали ряд рекоменда цій щодо оформлення повідомлення НАЗК про виявлені порушення вимог Закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів тощо. Учасники семінару-тренінгу отримали ґрунтовні відповіді на поставлені запитання.

Час оприлюднення: 22 листопада 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052