Навчання новопризначених спеціалістів

   За професійною програмою підвищення кваліфікації в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 4 по 8 грудня проходило навчання новопризначених спеціалістів структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, виконавчого апарату обласної, районних рад, виконкомів (міст обласного та районного значення), селищних рад, об’єднаних територіальних громад (друга сесія).

 Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування ознайомилися з окремими аспектами трудового законодавства України; державної політики у сфері надання адміністративних послуг (організація діяльності ЦНАП); новаціями та пілотними проектами Міністерства юстиції України, запроваджених у відділах реєстрації актів цивільного стану  області. Також мова йшла про вплив Угоди про асоціацію на аграрний бізнес (домогосподарства  та розвиток сільських територій  Чернігівщини); альтернативні джерела енергії, технічно досяжний потенціал використання альтернативних джерел енергії Чернігівської області; природно-техногенні загрози та заходи, щодо їх усунення і мінімізації.

  Далі обговорювалися роль держави та її провідних інституцій у забезпеченні охорони дитинства; культурологічні та соціально-психологічні засади ораторського мистецтва (ділова риторика та принципи мовного впливу); симптоми, стадії та методи подолання синдрому професійного вигорання. Під час практичних занять увага слухачів зверталася на парадигму самостійних та службових частин мови в діловому мовленні; культуру спілкування в мережі Internet, етикет ділового мовлення та складові роботи з електронним офісом (збір та обробка інформації). Учасники навчання взяли участь у роботі «круглого столу», присвяченому питанням роботи органів виконавчої влади  та місцевого самоврядування в наданні безоплатної правової допомоги (механізм реалізації права на безоплатну правову допомогу).

Час оприлюднення:  8 грудня 2017 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Земельне законодавство України: сучасний стан та перспективи

  Тематичний короткотерміновий семінар з питань земельного законодавства України проведений в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 7 грудня для керівників та спеціалістів територіальних структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру в області.

  Учасники семінару ознайомилися з методичними засадами розробки проектів формування землеволодінь та землекористувань; особливостями ведення Державного земельного кадастру. Окрім цього, висвітлювалися правові засади, методика проведення грошової оцінки земель та процедура її затвердження і оприлюднення. Також йшлося про необхідність дотримання норм чинного законодавства України під час розгляду звернень громадян із земельних питань

 

Час оприлюднення: 8 грудня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Практичні питання проходження державної служби в органах виконавчої влади відповідно до вимог Закону України «Про державну службу»

  Практичні питання проходження державної служби в органах виконавчої влади обговорювалися під час тематичного короткотермінового семінару, який пройшов у  Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 5 грудня.

 До участі були запрошені керівники апарату районних державних адміністрацій, начальників відділів (завідувачів секторів) управління персоналом апарату районних державних адміністрацій, працівники управління персоналом головного управління Держгеокадастру в області, працівники управління персоналом управління Державної міграційної служби України в області.

  Увага слухачів зверталася на зміни, внесені до деяких Законів України щодо окремих питань проходження державної служби; організацію та проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців та організацію проведення атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою.

 

 

Час оприлюднення: 7 грудня 2017 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052