Державна служба як можливість самореалізації молоді

  Про можливості для працевлаштування та самореалізації молоді, які відкриваються у зв’язку з процесами децентралізації та реформування державної служби в Україні, говорилося під час традиційної установчої зустрічі зі студентами чернігівських вишів, які виявили бажання навчатися за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи». Спілкування пройшло 20 лютого 2018 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

 Присутніх на зустрічі привітала заступник керівника апарату облдержадміністрації, кандидат філософських наук Ірина Соломаха, яка побажала молодим людям гарного початку на ниві державної служби та прекрасного продовження.

  Про перспективи для молоді, що відкриваються у зв’язку з реформою місцевого самоврядування, говорив радник голови обласної ради, доктор історичних наук Дмитро Никоненко. Він нагадав, що Чернігівська область входить у п’ятірку лідерів по Україні за кількістю створених об’єднаних територіальних громад. А це – широке поле для діяльності, бо саме молоді та освічені кадри як ніколи необхідні на місцях.

    Зі студентами поспілкувалася також заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби в місті Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Ірина Галайко. Вона звернула увагу на переваги та гарантії для державних службовців, що стали можливими з прийняттям нового закону України «Про державну службу»,  розповіла про умови участі в конкурсах на заміщення посад державної служби.

     Директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко зазначив, що навчання молоді за вищевказаною програмою реалізовується в Центрі вже п’ятнадцятий рік поспіль. Прихід молодих людей на державну службу або в місцеве самоврядування – це свіжий погляд та нові ідеї щодо роботи владних структур, а також гарний старт та корисний досвід для власної кар’єри.

    Студенти пройшли тестування на предмет знання Конституції України та основоположних законів України. За результатами їх оцінювання формуватиметься група учасників семінару, які проходитимуть навчання, стажування в органах державної влади та місцевого самоврядування в березні 2018 р.

Час оприлюднення: 21 лютого 2018 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052